Aantal personen
2 personen
Bereiden
30 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
2 worstjes
500 gr. kruimige aardappel, geschild
1/2 rode kool in dunne reepjes
Ingrediënten uit jouw keuken
75 gr. roomboter
100 ml. melk
1 appel in blokjes
1 el. komijnzaad
1 el. tijm
50 ml. balsamicoazijn of rode wijn
zout en peper (liefst uit de molen)
Aan de slag!
• Kook de aardappels in zout water in ongeveer 15-20 min. gaar.
• Verwarm een klontje boter in een stoofpan. Doe de rode kool, tijm, komijnzaad en de balsamicoazijn erbij. Schep om en laat 20 min. stoven. Doe dan de appel erbij, breng op smaak met peper en zout en laat nog eens 5 min. stoven.
• Giet de aardappels af en stamp samen met de boter en de melk tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
• Verhit een beetje olie in een pan en bak de worstjes rondom tot ze bruin zijn. Zet het vuur laag en bak de worstjes 10-15 min. (de gaartijd is afhankelijk van de dikte van de worstjes). Keer halverwege om.
• Schep de puree en de rode kool op het bord en serveer met de worstjes.
Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!