• NIEUW
  • Rode kool, puree en worst
    20-01-2021

    Rode kool, puree en worst

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 
    30 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex  
    2 worstjes
    500 gr. kruimige aardappel,  geschild
    1/2 rode kool in dunne reepjes

    Ingrediënten uit jouw keuken  
    75 gr. roomboter
    100 ml. melk
    1 appel in blokjes
    1 el. komijnzaad
    1 el. tijm
    50 ml. balsamicoazijn of rode wijn
    zout en peper (liefst uit de molen)

    Aan de slag!  
    • Kook de aardappels in zout water in ongeveer 15-20 min. gaar.
    • Verwarm een klontje boter in een stoofpan. Doe de rode kool, tijm, komijnzaad en de balsamicoazijn erbij. Schep om en laat 20 min. stoven. Doe dan de appel erbij, breng op smaak met peper en zout en laat nog eens 5 min. stoven. 
    • Giet de aardappels af en stamp samen met de boter en de melk tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.  
    • Verhit een beetje olie in een pan en bak de worstjes rondom tot ze bruin zijn. Zet het vuur laag en bak de worstjes 10-15 min. (de gaartijd is afhankelijk van de dikte van de worstjes). Keer halverwege om.
    • Schep de puree en de rode kool op het bord en serveer met de worstjes.

    Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!

    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.