Aantal personen
2-3 personen
Bereiden 30 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
300 gr (boeren)kool
500gr krieltjes
1 rode paprika in ringen
150gr spekjes
Ingrediënten uit jouw keuken
1 ui in reepjes
3 teentjes knoflook in plakjes
3 eetlepels zoete soja
zout en peper(liefst uit de molen)
optioneel: 1 rode peper
En aan de slag!
• Kook de krieltjes in 20 beetgaar.
• Rits het blad van de boerenkool stengels en scheur in kleine stukjes. Of snij in stukjes. Was de boerenkool en zet apart.
• Neem een koekepan met dikke bodem en doe een scheutje olie in de pan. Bak de spekjes mooi bruin. Schep de spekjes uit het vet. • Bak in dezelfde pan de paprika bruin, haal uit de pan en zet apart.
• Gebruik ook nu weer dezelfde pan om de ui, knoflook en desgewenst de peper te fruiten. Blus af met de soja. Voeg dan de boerenkool toe en roerbak tot deze zacht is.
• Meng vervolgens de kriel en de spekjes erdoor en verhit het geheel nog even tot alles warm is en de smaken zijn gemengd.
• Verdeel over de borden en garneer met de paprika.
Tip: Als je ook zo'n mooie ui met geblakerde randjes wilt, snij de ui dan doormidden en pel de laagjes uit elkaar. Bak ze vervolgens op de randjes. En heb je wat over, deze smaken zijn heel lekker in een fritatta, gewoon wat geklopte eieren erdoor!
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!