• NIEUW
  • Roerbak paksoi en gehakt
    18-12-2020

    Roerbak paksoi en gehakt

    Aantal personen
    2 personen

    Bereiden 30 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    1 paksoi
    ± 250 gr. rundergehakt
    500 gr. 9kriel)aardappelen, gewassen en klein gesneden
    1/2 bakje (kastanje)champignons in plakjes

    Ingrediënten uit jouw keuken
    zonnebloemolie 
    geroosterde sesamzaadjes (rooster ze in 2 min. in een droge koekepan, blijf erbij en schep de zaadjes steeds om)
    3 el zoete sojasaus
    1 ui
    2 tenen knoflook
    optioneel: rode peper (vers of gedroogd) 
    peper en zout (liefst uit de molen) 

    En aan de slag!  
    • Kook de aardappels in zout water in 15-20 min. gaar.
    • Snijd de paksoi in reepjes, de stelen wat fijner dan het blad. Houd eventueel een groot blad apart voor de opmaak van het gerecht.
    • Neem een pan met een scheutje olie en bak hierin de champignons bruin. Voeg dan de paksoi en eventueel het pepertje toe en roerbak een paar minuten. Haal uit de pan en zet even apart.   
    • Neem dezelfde pan met een scheutje olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Doe het gehakt erbij en bak al roerend tot het gaar is. Voeg aan het einde de sojasaus toe. Meng nu met de paksoi en de champignons en breng verder op smaak met peper en zout.  
    • Giet de aardappels af, doe er een klein scheutje (sesam)olie bij en hussel de sesamzaadjes erdoor.
    • Leg op elk bord een paksoi-blad en schep daar de roerbak op. Serveer met de sesam-aardappeltjes.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Roerbak paksoi en gehakt
    13.43
    2p
    NIEUW
    NIEUW
    Kwekerij Eko Logisch
    Roelofarendsveen
    Paksoi
    Biodynamisch
    1.98
    stuk
    Gert van Herk
    Rhoon
    Frieslander- vastkokend (middel/groot)
    2.45
    kilo
    BIO
    Heereco
    Uden
    Kastanje champignons
    Biologisch
    3.02
    bakje (250 gram)
    BIO
    Slager van Hoeve Biesland
    Delfgauw
    Rundergehakt
    Bevroren Biologisch
    5.98
    250 gram
    VERS DUURZAAM LOKAAL