Aantal personen
2 personen
Bereiden
30 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
500 gr. zoete aardappel, geschild en in stukjes
300 gr. witlof, de stronk verwijderd en in de lengte door vieren gesneden
150 gr. oesterzammen, grof gescheurd
1 bakje cress
Ingrediënten uit jouw keuken
2 tenen knoflook in dunne plakjes
2 el. (verse) tijm
1 (rode) ui
klein handje pecannoten of walnoten
goede olijfolie
peper en zout (liefst uit de molen)
En aan de slag!
• Kook de zoete aardappel in 15-20 min. gaar. Voeg peper, zout en een scheut goede olijfolie toe en pureer met de staafmixer.
• Neem een bakpan met een scheutje olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de oesterzwammen toe en bak mee tot ze mooi bruin zijn. Haal uit de pan en zet even apart.
• Verwarm opnieuw een scheutje olie in (dezelfde) pan en bak nu al roerend de witlof in 8 min. rondom bruin. De witlof is dan nog knapperig. Voeg in de laatste minuten de tijm en de oesterzwammen toe en breng op smaak met peper en zout.
• Mocht de puree te ver zijn afgekoeld, warm deze opnieuw op.
• Schep de puree op de borden en schik de roerbakmix erover. Maak af met de cress en de nootjes.
Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!
NB: Je houdt wat ingrediënten over! Maak meer en vries in, of verwerk op een ander moment.