Ingrediënten van Rechtstreex
300 gr. bieten
500 gr. vastkokende aardappelen
2 eieren
100 gr. slasoort of rauwe bladgroente
1 tuinkers (peterselie of dille)
300 gr. bieten
500 gr. vastkokende aardappelen
2 eieren
100 gr. slasoort of rauwe bladgroente
1 tuinkers (peterselie of dille)
Ingrediënten uit jouw keuken
1 el. balsamicoazijn
halve ui
2 el. kappertjes of gehakte augurk
1 el. balsamicoazijn
halve ui
2 el. kappertjes of gehakte augurk
olijfolie
En aan de slag!
-
Schrob de bieten en kook ze in weinig water in 20-30 minuten gaar. Giet af en laat even afkoelen. Dan kun je het velletje er makkelijk aftrekken.
-
Scrob de aardappels en rasp ze op de grove stand.
-
Verhit olie in een koekepan en schep 2-4 hoopjes aardappelrasp in de pan, druk ze plat met een spatel. Bak de rosti´s ± 10 min. aan elke kant tot ze mooi bruin zijn en gaar van binnen.
-
Kook of pocheer(voor de gevorderde thuiskok) de eieren zodat de dooier nog zacht is. Laat ze schrikken en pel ze.
-
Hak de ui fijn.
-
Snijd de bieten in zo klein mogelijke blokjes, meng met de 1 el. olijfolie, 1 el. balsamicoazijn, ui, kres en kappertjes. Breng op smaak met peper en zout.
-
Was de sla.
-
Maak een dressing met 3 el. olie, 1 el. azijn, 1 el. mosterd en peper en zout en meng door de sla.
-
Leg op elk bord een rosti, schep daarop de bietentartaar. Leg het ei erop en snijd deels doormidden zodat de dooier uitloopt. Serveer met de salade.
ps: Hou er rekening mee dat zomerbietjes sneller gaar zijn dan winterbietjes.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!