• NIEUW
  • Salade Nieuw-Zeelandse spinazie
    21-07-2021

    Salade Nieuw-Zeelandse spinazie

    Zomerse maaltijdsalade met Nieuw-Zeelandse spinazie. Deze groente lijkt op postelein en behoudt rauw een lekkere bite.

     

    4 personen
    bereiden 30 minuten
       
       

     

    Ingrediënten Rechtstreex 
    250 gr. Nieuw-Zeelandse spinazie 
    1 komkommer
    2 appels
    225 gr. kastanjechampions
    500 gr. aardappelen

    Ingrediënten uit jouw keuken
    50 gr. walnoten
    2 el. dyonmosterd
    3 el. (appel)azijn
    6 el. (extra vierge) olijfolie
    2 el. honing
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Schrob of schil de aardappelen en snijd in stukjes. Kook ze in 15-20 min. gaar. Giet af, spoel ze na met koud water en laat uitlekken.
    • Snijd de champignons in kwarten en bak op hoog vuur kort aan in wat olie. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart. 
    • Was de Nieuw-Zeelandse spinazie en haal de blaadjes van de stelen. Laat de blaadjes uitlekken of droog ze met een sla-centrifuge.
    • Snijd de komkommer in de lengte door en daarna in halve maantjes. 
    • Hak de noten.
    • Verwijder het klokhuis van de appels en snijd in partjes.
    • Maak de dressing door alle ingrediënten goed te mengen. 
    • Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng de dressing erdoor. 
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.