• NIEUW
  • Snelle pasta met andijvie en spekjes
    17-06-2020

    Snelle pasta andijvie en spekjes

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 20 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex  
    250 gr. speltpasta
    ±300 andijvie of bindsla
    ± 150 gr. spekjes
    100 gr .sla of andere bladgroente die je rauw kunt eten

    Ingrediënten van jou  
    een scheutje room, creme fraiche of melk
    zout en peper(liefst uit de molen)
    2 eetlepels olijfolie 
    basisdressing: 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn, 1 theelepel mosterd, peper, zout


    En aan de slag!  
    • Breng water aan de kook en kook de pasta in 4-5 min beetgaar, spoel af en zet apart.
    • Snij de andijvie in dunne reepjes.
    • Bak de spekjes zonder olie in de pan tot ze bruin zijn. Giet overtollig vet af. Voeg de room of creme fraiche toe en laat 2 min warm worden
    • Schep als laatste de andijvie en de pasta erdoor. Laat de andijvie zo rauw mogelijk, maar alles moet natuurlijk wel warm zijn. 
    • Maak de dressing en meng met de sla.
    • Schep de pasta op het bord en serveer met de salade.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.