Ingrediënten van Rechtstreex
1 courgette
2-4 el. potje rode pesto
2 rundersaucijzen
2-4 el. potje rode pesto
2 rundersaucijzen
Ingrediënten uit jouw keuken
4 el. olijfolie
1 teen knoflook, geperst
gemalen peper en zout
optioneel: wat geraspte pittige kaas
En aan de slag!
4 el. olijfolie
1 teen knoflook, geperst
gemalen peper en zout
optioneel: wat geraspte pittige kaas
En aan de slag!
- Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de worstjes op laag vuur in ongeveer 10 min. rondom bruin en gaar.
- Rasp op de mandoline, keukenmachine of handrasp de courgette in de lengte in dunne slierten.
- Verhit in een andere pan met dikke bodem de rest van de olie en voeg de knoflook toe. Fruit op heel laag vuur ongeveer 5 min. Voeg dan de courgette en de Muhammarah toe. Breng op smaak met ruim peper en wat zout. Zet het vuur hoog en schep voorzichtig maar snel om. Het gaat erom dat de courgettespagetti warm maar niet al te gaar is, zodat de slierten hun stevigheid behouden.
- Maak dan meteen het bord op, met de spagetti en het worstje. Rasp er eventueel nog wat geraspte pittige kaas over.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!