Aantal personen
2 personen
Voorbereiden 15 minuten / Bereiden 40 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
1 spaghettipompoen
250 gr rundergehakt
150 gr. wortel
1 Tomatobase
Ingrediënten uit jouw keuken
2 tenen knoflook
1 ui
2 stengels bleekselderij in hele kleine blokjes (als je het niet hebt, kun je het vervangen door een kleine prei of weglaten)
1 el. gedroogde oregano
1 laurierblaadje
milde olijfolie
gemalen peper en zout
2 personen
Voorbereiden 15 minuten / Bereiden 40 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
1 spaghettipompoen
250 gr rundergehakt
150 gr. wortel
1 Tomatobase
Ingrediënten uit jouw keuken
2 tenen knoflook
1 ui
2 stengels bleekselderij in hele kleine blokjes (als je het niet hebt, kun je het vervangen door een kleine prei of weglaten)
1 el. gedroogde oregano
1 laurierblaadje
milde olijfolie
gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
-
Snijd de pompoen in de lengte door de helft, verwijder de zaden. Sprenkel wat olijfolie over het vruchtvlees en bestrooi met peper en zout. Leg met de platte kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in de oven. Garen duurt ongeveer 40 min.
- Maak intussen de bolognesesaus. Hak de knoflook en snijd de ui in blokjes.
-
Snijd 1 grote stengel bleekselderij in kleine blokjes.
-
Schil de wortel(s) en snijd ook deze in kleine blokjes.
-
Doe een scheutje olie in een braadpan en rul het gehakt tot het lichtbruin is, schep het gehakt er met een schuimspatel uit, zodat het vet in de pan blijft.
- Bak in dezelfde pan de ui en knoflook ± 2 minuten, doe de wortel en bleekselderij erbij en bak nog eens 5 min. Doe dan de tomatobase, het gehakt, de oregano en laurier erbij en laat minimaal 20 min. pruttelen met de deksel op de pan. Check tussendoor een paar keer of de saus niet te droog wordt, voeg anders een scheutje water toe. *
- Je kunt van de overgebleven selderij en wortel een salade maken en eventueel combineren met een appeltje of komkommer. Lekker met een romige dressing op basis van yoghurt en/of mayonaisse. Gooi het blad van de selderij niet weg, deze kun je als kruiden gebruiken, in soep, saus, salades of garnering.
- Haal de pompoenhelften uit de oven en vul ze met de saus. Serveer een halve pompoen per persoon.
* In Italië staat de saus soms wel een hele dag op het vuur, dus hoe langer hoe beter. Let wel op dat er genoeg vocht in de saus zit en dat het vuur op z'n allerlaagst staat, anders bakt ie aan.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
Tip: Vind je het garen van een halve pompoen te lang duren? Je kunt voor een snellere versie de pompoen horizontaal in plakken snijden en garen in de oven. Dek de pompoen wel even af met bakpapier.