Aantal personen
2 personen
Bereiden 25 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
1 amsoi, gewassen
500 gr aardappels, geschild en in grove stukken
1 tuinkers
Ingrediënten uit jouw keuken
klont boter
half glas melk
sambal naar smaak (bijvoorbeeld onze eigen sambal van Mr. Sumo)
1 el sojasaus naar smaak
optioneel: gebakken uitjes of rauw fijngesneden uitje
peper en zout (liefst uit de molen)
En aan de slag!
• Kook de aardappels in zout water in 15-20 min. gaar.
• Hak de stelen van de amsoi fijn en het blad grof. Zet apart.
• Giet de aardappels af. Voeg de boter en melk toe en stamp tot een smeuïge puree. Meng de rauwe amsoi erdoor en breng op smaak met peper en zout.
• Verdeel de stamppot over de borden. Doe er een dot goede sambal op en serveer met de tuinkers en eventueel wat gebakken uitje of dungesneden rauw uitje.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!