• NIEUW
  • Tafelzuur basisrecept
    06-09-2021

    Tafelzuur basisrecept

    Een creatieve manier om het aanbod van het seizoen te omarmen. Je kunt eindeloos variëren met groenten, kruiden en specerijen.

     

    hoeveelheid 1,5 liter
    bereiden 20 minuten
    wachten minimaal 1 dag
       

     

    Benodigd
    weckpotten totaal 2 liter
     
    Ingrediënten Rechtstreex 
    1 kilo rauwkost naar keuze

    Ingrediënten uit jouw keuken
    200 gr. suiker
    400 ml. witte wijnazijn
    400 ml. water
    1 el. zout
    1 el. zwarte peperkorrels
    1 el. mosterdzaad
    1 el. korianderzaad
    2 laurierbladeren
    2 tenen knoflook

    En aan de slag!  
    • Was de groenten goed en snijd in kleine stukjes.
    • Houd de groenten even apart en doe de overige ingrediënten in een grote pan en breng aan de kook. Meng dan de groenten erdoor en laat 3 min. zachtjes koken.
    • Doe de groenten en het vocht samen in een weckpot, sluit goed en zet de pot op z'n kop. De pot zuigt dan vacuüm. Laat zo afkoelen.
    • Je kunt het tafelzuur gelijk gebruiken, maar lekkerder is het vanaf 1 dag als alle smaken goed zijn doorgetrokken. Het zuur zal blijven veranderen van smaak en kleur, test zelf in welke fase jij het het lekkerst vind! 
    Houdbaarheid
    Het tafelzuur is ongeopend vier maanden houdbaar. Een geopende pot is beperkt houdbaar. Bewaar de pot na opening in de koelkast. 
     
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL