Benodigd
weckpotten totaal 2 liter
Ingrediënten Rechtstreex
1 kilo rauwkost naar keuze
Ingrediënten uit jouw keuken
200 gr. suiker
400 ml. witte wijnazijn
400 ml. water
1 el. zout
1 el. zwarte peperkorrels
1 el. mosterdzaad
1 el. korianderzaad
2 laurierbladeren
2 tenen knoflook
En aan de slag!
1 kilo rauwkost naar keuze
Ingrediënten uit jouw keuken
200 gr. suiker
400 ml. witte wijnazijn
400 ml. water
1 el. zout
1 el. zwarte peperkorrels
1 el. mosterdzaad
1 el. korianderzaad
2 laurierbladeren
2 tenen knoflook
En aan de slag!
- Was de groenten goed en snijd in kleine stukjes.
- Houd de groenten even apart en doe de overige ingrediënten in een grote pan en breng aan de kook. Meng dan de groenten erdoor en laat 3 min. zachtjes koken.
- Doe de groenten en het vocht samen in een weckpot, sluit goed en zet de pot op z'n kop. De pot zuigt dan vacuüm. Laat zo afkoelen.
- Je kunt het tafelzuur gelijk gebruiken, maar lekkerder is het vanaf 1 dag als alle smaken goed zijn doorgetrokken. Het zuur zal blijven veranderen van smaak en kleur, test zelf in welke fase jij het het lekkerst vind!
Houdbaarheid
Het tafelzuur is ongeopend vier maanden houdbaar. Een geopende pot is beperkt houdbaar. Bewaar de pot na opening in de koelkast.
Het tafelzuur is ongeopend vier maanden houdbaar. Een geopende pot is beperkt houdbaar. Bewaar de pot na opening in de koelkast.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!