Ingrediënten Rechtstreex
1 komkommer
1 paprika
1/2 bosje munt
1 tofu
3 stengels bosui of 1st. rode/verse ui
200 gr. speltkorrels
Ingrediënten uit jouw keuken
1 el. maizena
2 el. zoute soja
dressing: 4 el. rijstazijn, 1 el. poedersuiker, 2 el. olie, 1 tl. chiliflakes (of poeder), 1 teen knoflook geperst
gemalen peper en zout
1 komkommer
1 paprika
1/2 bosje munt
1 tofu
3 stengels bosui of 1st. rode/verse ui
200 gr. speltkorrels
Ingrediënten uit jouw keuken
1 el. maizena
2 el. zoute soja
dressing: 4 el. rijstazijn, 1 el. poedersuiker, 2 el. olie, 1 tl. chiliflakes (of poeder), 1 teen knoflook geperst
gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Doe de speltkorrels in koud en gezout water en zet op het vuur. Breng tot het kookpunt en kook dan nog ±30 min. door. Test of de korrels gaar zijn en laat anders nog wat langer koken. De korrels zijn steviger dan rijst, maar ze moeten wel zacht en gaar zijn.
-
Snijd de komkommer in de lengte door vieren. Snijd overdwars de zadenlijst eruit en snijd vervolgens in schuine stukjes.
-
Haal de zaadjes uit de paprika en snijd in dunne reepjes.
-
Pluk de blaadjes van de munt.
-
Snijd de bosui in dunne ringetjes.
-
Maak de dressing door alles te mengen en zet even apart.
-
Dep de tofu droog en verkruimel. Meng de maizena erdoor. Verhit ruim zonnebloemolie in de pan en bak de tofu-gehakt tot het lichtbruin is. Meng dan de soja erdoor en breng op smaak met peper en zout.
-
Doe alle ingrediënten voor de salade in een kom en hussel samen met de dressing goed door elkaar.
-
Serveer samen met de spelt.
Tip: kook in één keer een dubbele portie spelt en vries daarna in. Zo heb je altijd voorgekookte spelt in huis.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!