Ingrediënten uit jouw keuken
2 lamsworstjes, ontdooid
1 paprika
500 gr. (kriel)aardappels, geschrobd
1 aubergine
250 gr. tomaatjes
Ingrediënten van jou
1 rode ui
2 tenen knoflook, geperst
2 el. gehakte kruiden (rozemarijn, tijm)
optioneel: crème fraîche of mayonaise
olijfolie
gemalen peper en zout
En aan de slag!
2 lamsworstjes, ontdooid
1 paprika
500 gr. (kriel)aardappels, geschrobd
1 aubergine
250 gr. tomaatjes
Ingrediënten van jou
1 rode ui
2 tenen knoflook, geperst
2 el. gehakte kruiden (rozemarijn, tijm)
optioneel: crème fraîche of mayonaise
olijfolie
gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Verwarm de oven op 200 graden.
-
Snijd alle groenten in grote stukken en de aardappelen in kleine stukken, dan hebben ze dezelfde gaartijd. Snijd de grote tomaten doormidden of in kwarten.
-
Leg alle groenten en aardappelen, behalve de tomaat, op een met bakpapier beklede bakplaat en meng er een scheut olie, de knoflook en de kruiden door. Breng op smaak met peper en zout. Leg de worstjes er nu ook tussen.
-
Schuif de tray in de oven en bak 20 min. Leg daarna ook de tomaatjes erop en bak nog eens 10 min. Check of de aardappels gaar zijn, laat anders nog wat langer bakken.
-
Verdeel over twee borden en serveer met een beetje crème fraîche of mayonaise.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!