Bij Rechtstreex bouwen we een duurzamer alternatief voor de industriële voedselketen waarin lokaal eten centraal staat. Een korte en transparante voedselketen met eerlijke prijzen voor de boeren, dat vinden we belangrijk. Zo werken we samen aan minder voedselkilometers, verpakkingen en verspilling. Het lokale assortiment wordt aangevuld met biologische producten van verder weg, zodat we het hele jaar door een divers aanbod kunnen bieden en je al je duurzame inkopen op één plek kunt doen. Lees ook ons manifest 'Met elkaar eerlijk vooruit'.

Hoe ziet jouw week eruit?

Inkoper
Tweemaal per week, op maandag en woensdag, voer je alle bestellingen door van onze klanten naar onze 150 leveranciers. Het systeem doet een geautomatiseerd voorstel en jij als inkoper kijkt daar kritisch naar. Moeten we van een bepaalde leverancier extra producten inslaan omdat ze volgende week op vakantie zijn? Hoe verdeel je de beschikbaarheid van een bepaald product over deze twee bestelsegmenten? Klopt het dat boer Johan maar 10 kilo appels heeft, of moeten dat er 100 zijn? Even nabellen. Je belt wijkchefs op als je hun bestelling mist en voert de bestellingen door van onze eigen afhaalpunten. Op vrijdag voer je na de uitlevering de voorraad in en dubbelcheck je opvallende afwijkingen bij de coördinatoren van het distributiecentrum.

Assortiment
Als er een nieuwe voedselonderneming in de regio start, ben jij de eerste die het weet. Je onderzoekt of dit een interessante leverancier voor ons kan zijn. Gaat het om producten die wij nog niet aanbieden in ons lokale assortiment? Hoe worden ze geproduceerd? Hoe transparant is deze boer/maker? Jij gaat het gesprek aan en maakt een overwogen keuze die je voorlegt aan het assortimentsteam. Daarnaast zorg je er elke week voor dat de producten van alle boeren actueel en up to date zijn. Is het bijvoorbeeld al tijd voor bloemkolen? Je zet alle seizoensproducten op tijd aan en uit, na contact met de boeren. 

Projecten
Afhankelijk van het aantal dagen dat je werkt, sluit je ook aan bij één of meerdere van onze projecten voor optimalisatie en procesverbetering.

Jouw profiel
 • HBO of WO werk-en denkniveau
 • Accuraat, nauwkeurig, oog voor detail... Wordt dit vaak over jou gezegd? Dan zijn we goed op weg.
 • Je kunt goed omgaan met veel verantwoordelijkheid en werkt zeer gestructureerd. Meer dan 500 producten bestellen laat jou niet duizelen, maar haalt juist het beste in je naar boven.
 • Relaties onderhouden is voor jou een eitje. Heldere communicatie is essentieel, want je hebt veel contact met de boeren en makers uit ons netwerk én met je collega's. Zo voorkom je misverstanden over beschikbaarheid van producten en zorg je dat de voorraad klopt.
 • Je kunt goed zelfstandig werken en je maakt snel iets 'je eigen'.
 • Excel doe je voor de lol, want jij duikt graag in de cijfers. Is de verkoop voldoende om de transportkosten te verantwoorden? Jij vindt het antwoord.
 • Je bent altijd nieuwsgierig naar hoe je processen in het bedrijf kunt verbeteren - en dat waarderen we zo aan je! Laat maar horen.
Wat bieden we jou?
 • 3-5 werkdagen bij een voedselbedrijf met een duurzame missie
 • Een marktconform salaris
 • Korting op je boodschappen
 • De kans om een mooi netwerk op te bouwen in de voedselfamilie van Zuid-Holland
 • Een gezellige werkplek in Rotterdam met koffie, thee, fruit en lunch
 • Deels thuiswerken is ook een mogelijkheid
 • Een belangrijke plek binnen een hecht team van een platte organisatie

Klinkt dit als je droombaan en herken je jezelf in het profiel? Dan willen we heel graag een kopje koffie met je drinken! Stuur je motivatie en CV naar nine@rechtstreex.nl. Ook voor vragen over de vacature kun je mailen naar dit adres.