Over de Keuken van Rechtstreex

De Keuken van Rechtstreex in de Fenix Food Factory is restaurant, groentewinkel en informatiepunt van Rechtstreex. Rotterdammers, toeristen en buurtgenoten genieten er in een bruisende omgeving, tijdens een lekker dagje uit van ons seizoensmenu en de lokale boodschappen. De producten uit de Fenix Food Factory en van de leveranciers van Rechtstreex uit de regio staan daarbij centraal. Het menu heeft vaste gerechten en ontwikkelt zich mee met het seizoen. De lokale groenten geven het menu karakter. Buurtgenoten komen ook naar de Keuken van Rechtstreex voor hun lokale boodschappen en het verhaal achter de producten. Dat is ook een kennismaking met de mogelijkheden van de 30 wijkafhaalpunten van Rechtstreex in Rotterdam. Het team bestaat uit een enthousiaste en betrokken groep winkelmedewerkers met een passie voor eten. De Keuken van Rechtstreex is 6 dagen per week geopend van ongeveer 10:00 tot 19:00 uur.

 

Wat doen wij

De voorbereidingen voor de week vinden plaats met productie op maandag, zodat we gedurende de week ruimte hebben om aandacht te besteden aan de klant. In de loop van de week worden gerechten afgemaakt, aangevuld en uitgeserveerd aan de klant. De bereiding die tijdens openingstijden plaatsvindt is tevens een moment om klanten te vertellen over de mogelijkheden van de producten. De gerechten kennen een variatie per week op basis van de beschikbaarheid van ingrediënten en het menu ontwikkelt zich met de seizoenen mee. In de winkel ligt op drukke momenten tijdens lunch en diner de nadruk op verkoop en het helpen van klanten. Op basis van het menu verzorgen we ook regelmatig cateringen in de Fenix Food Factory. Wij zijn op zoek naar een fulltime zelfstandig werkend kok die zorgt dat de keuken soepel draait en de toonbank gevuld is.

 

Jouw rol

Je bent verantwoordelijk voor de keuken en het menu. Je draait op maandag en in de loop van de week productie en helpt daarnaast op drukke momenten in de winkel met het helpen van klanten. Je verzorgt gemiddeld een keer per week een catering. Je plant de bestellingen, voorraad en productie gedurende de week. Je bent verantwoordelijk voor het menu en werkt in de loop van de seizoenen aan de doorontwikkeling daarvan. Dat doe je op basis van de beschikbaarheid van seizoensproducten en op basis van de behoeften van klanten. Je borgt kwaliteit, productieplanning en rendement van de keuken. Je instrueert en traint collega’s in het opmaken, uitgeven en verkopen van de gerechten en werkt nauw samen met het hele team in het draaien van keuken en winkel.

 

Wij zoeken

Je hebt een passie voor mooie en pure gerechten en koken met het seizoen. Je weet het verhaal van de boeren om te zetten in lekkere recepten. Je hebt ruime keukenervaring en de ervaring of ambitie om in een verantwoordelijke rol in de keuken te werken. Je bent zowel creatief als pragmatisch en neemt verantwoordelijkheid. Je kan hard werken op momenten dat dat nodig is. Je kan goed in een team werken en hebt communicatieve vaardigheden om te kunnen werken met klanten. Je bent vooral overdag, maar ook deels in weekend en avond beschikbaar. Je bent beschikbaar vanaf uiterlijk 1 november 2017.

 

What’s in it for you?

Een bruisende omgeving met enthousiaste en betrokken collega’s en aantrekkelijke werktijden. De mogelijkheid om je creativiteit en expertise kwijt te kunnen in een mooi concept. Een verantwoordelijke rol met ruimte om jezelf te ontwikkelen. Het betreft een fulltime dienstverband. De Keuken van Rechtstreex functioneert binnen de zich sterk ontwikkelende context van Rechtstreex.

 

Enthousiast? – Reageer nu!

Wil je deze mooie kans niet missen? Word je enthousiast van wat je leest en wat je van Rechtstreex kent? Stuur je CV en motivatie voor 20 september 2017 naar marleen@rechtstreex.nl. Voor vragen marleen@rechtstreex.nl .