Als wijkchef van Rechtstreex run je een paar uur per week een pop-up afhaalpunt in je eigen wijk of een wijk in jouw buurt. Je levert producten van onze boeren, telers en makers aan buurtbewoners die een verschil willen maken. Het liefst doe je dat in een centraal gelegen, makkelijk bereikbare locatie met een sociale functie zoals een restaurant, kookstudio, school of buurthuis.

Rechtstreex 

Met Rechtstreex bouwen we aan een eerlijke regionale voedselketen als alternatief voor de huidige ontransparante supermarkt. Dat doen we door een compleet assortiment lokale etensboodschappen van boeren en makers uit eigen regio aan te bieden aan consumenten. Je bestelt online en haalt je boodschappen op bij een wijkpunt bij jou in de buurt. Zo heb je verse en smaakvolle producten met een eerlijke prijs voor de boer en voor jou en weet je weer waar je eten vandaan komt. Lekkere lokale boodschappen. Lees hier meer over onze missie & hier meer over onze activiteiten in de Rotterdamse regio. Hier vind je ons huidige assortiment! 

Ondernemer-wijkchef gezocht voor bestaand wijkpunt in Ridderkerk

Wij zoeken een wijkchef voor Rechtstreex Ridderkerk op het terrein van Huys ten Donck. Heb je een passie voor eten, snap je wat gastvrijheid is, wil jij zorgen dat jouw buurt toegang krijgt tot lokaal eten en kan jij het gesprek daarover op gang brengen? Vind je het leuk om een keer per week als zelfstandig ondernemer, je eigen pop-up afhaalpunt te runnen op een bijzondere locatie? Lees verder en neem contact met ons op.

Dit soort mensen worden wijkchef

Onze wijkchefs kennen een diversiteit aan typen plekken en mensen. Herken jij je in een van onderstaande omschrijvingen?

 • Je bent enthousiast over eerlijk lokaal eten en wil daar graag zelf een bijdrage aan leveren. Je hebt de ruimte en vindt het gezellig om een afhaalpunt voor Rechtstreex te zijn, zodat jouw buurtgenoten hun bestelling bij jouw kunnen ophalen. Zo bouw je ook in jouw buurt samen aan een lokale voedselketen.
 • Je hebt een winkel, lunchroom of hotel en ziet dat jouw klantengroep aansluit bij Rechtstreex. Een afhaalpunt is een leuke aanvulling voor jouw klanten en trekt de bewuste consument naar jouw winkel toe.
 • Je hebt een onderneming in food of sociaal ondernemen en het runnen van een afhaalpunt vind je leuk en past goed in je week. Je weet wat ondernemen is en kan er een volgende uitdaging bij hebben.
 • Je hebt een leuke baan, maar zoekt iets leuks erbij. Je overweegt vrijwilligerswerk, maar een kleine onderneming opbouwen waarmee je de wereld en je eigen omgeving duurzamer maakt past eigenlijk ook heel goed.
 • Je wilt iets doen waar je van leert en waar je een stap in je ontwikkeling mee kan maken. Een eigen onderneming is best spannend, maar wel de volgende stap die je gaat nemen. Een afhaalpunt is de perfecte omvang en leerschool voor je.

Voordelen

De voordelen van een eigen afhaalpunt zijn:

 • je kan zelf actief bijdragen aan een andere voedselketen
 • je bent onderdeel van een netwerk in je buurt
 • je leert veel over je regio, boeren en producten
 • je kan je afhaalpunt ondernemend aanpakken en er een leuke verdienste aan overhouden
 • je kan profiteren van synergie met je andere activiteiten

Op deze locatie zoeken we naar iemand die het wijkpunt als kleine onderneming wil gaan runnen. Je verdient hiermee een marge tussen de 12 en 17% van de omzet.  Je kan zelf kiezen hoe ondernemend je dat in wil steken en hoeveel moeite, risico en ondernemerschap bij jou past. Daarmee bepaal je ook hoeveel tijd het kost en hoeveel financiële opbrengsten je eraan overhoudt. 
 

Voorbereiding

Om je afhaalpunt voor jou, voor ons en voor de klanten tot een succes te maken is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van onderstaande aspecten. Sommige daarvan ben je mogelijk al bekend mee, voor de anderen zorgen wij voor handleiding en opleiding. Hoe uitgebreider je jouw afhaalpunt wilt maken hoe meer je moet weten van:

 • Werving en promotie
 • Gastvrijheid
 • Productkennis, leveranciers en bereiding
 • HACCP / voedselveiligheid
 • Het Rechtstreex-bestelsysteem
 • Boekhouding

Voordat je start met je wijkpunt vragen we je dit goed voor te bereiden. Hiervoor stel je vooraf een goed doordacht plan op en doorloop je een inwerkperiode. Je zorgt zelf (of met ons in overleg) voor een plek om je afhaalpunt te promoten en je start met het promoten van je wijkpunt om je eerste groep klanten te werven. Daarnaast vragen we je om ons assortiment en boeren goed te leren kennen. Het is altijd mogelijk om mee te lopen met een bestaande wijkchef om ervaring op te doen.  

 

Vragen of meer informatie? Neem contact op met Mark (0622181666). Interesse? Stuur je CV en motivatie naar rotterdam@rechtstreex.nl.