Met Rechtstreex bouwen we aan een duurzame, lokale voedselketen als alternatief voor de supermarkt. Dat doen we door een compleet assortiment lokale etensboodschappen van boeren en makers uit eigen regio aan te bieden aan consumenten, online en in onze winkel in de Weimarstraat in Den Haag. Zo heb je verse en smaakvolle seizoensproducten met een eerlijke prijs voor de boer en weet je weer waar je eten vandaan komt.

Werk je bij Rechtstreex, dan ben je één van ons. Je gelooft in de korte voedselketen, waardeert lokale producten op eigen tafel en wilt boeren en makers in jouw buurt steunen. Je hebt een doeners mentaliteit en bent dol op eten. Je wilt meebouwen aan een nieuwe voedselketen in plaats van erover te lezen en te praten. Je bent ambitieus en laat je niet snel van je stuk brengen. Je voelt je verbonden met je eigen regio, mens en natuur. Je legt makkelijk contacten en werkt graag in een team. Je staat open voor nieuwe ervaringen, leert graag van je omgeving en behandelt alle mensen gelijkwaardig. Je bent eerlijk naar jezelf en anderen.

Jij als winkelmedewerker

Wij zoeken een betrokken en klantvriendelijke aanpakker met een interesse in voedsel. Je bent energiek, neemt verantwoordelijkheid en bent zorgvuldig. Je kunt overzicht houden, werkt zelfstandig en laat je niet snel van de wijs brengen. Je bent goed in verkopen en communiceren en houdt van het bedenken en uitvoeren van een optimale klantbelevingen. Je draagt actief bij aan het verbeteren van de winkel. Je bent fysiek fit en kunt omgaan met momenten van stress en drukte. Je woont bij voorkeur in (de omgeving van) Den Haag. 

  • Je wordt uitgebreid ingewerkt door een team van leuke en missie gedreven collega's. Hiermee vergroot je je netwerk en sluit je aan bij een groep fijne mensen.
  • Je bent (na ingewerkt te zijn) de hele zaterdag verantwoordelijk voor het draaien van onze winkel
  • Je leert zelf veel over de lokale voedselketen, de boeren en producten uit de buurt
  • Je start sochtends op (een uur voor opening) en maakt de winkel netjes voor ontvangst van de klanten
  • Aan het einde van de dag neem je de voorraad op en schrijf je een kort dagverslag voor je collega's
  • Je helpt klanten die losse boodschappen komen doen of hun (online) bestelling komen ophalen
  • Je vertelt over de producten en geeft klanten de informatie waar ze om vragen
  • Je houdt ervan extra service te verlenen en adviseert mensen over andere producten waar ze blij van kunnen worden
  • Je kunt deze functie ook combineren met andere taken binnen rechtstreex
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met werken in een (groente)winkel

De mensen bij Rechtstreex

Rechtstreex bestaat uit een netwerk van missie-gedreven collega’s met een heleboel uitdagende taken. Het is een platte organisatie waar je zomaar met de oprichter even koffie kunt drinken. Je komt in een bedrijfscultuur terecht, waarin je overal om je heen sociaal gedrag terugziet, verbondenheid met mens en natuur geleefd wordt en iedereen gepassioneerd meewerkt aan het hoger doel. Er zijn tal van mogelijkheid om meer te leren over lokale producten en productieprocessen.

Vragen of meer informatie? Neem contact op met Nine Perdeck (Nine@rechtstreex.nl) of solliciteer direct door je motivatie en CV op te sturen naar Nine@rechtstreex.nl.