• NIEUW
  • Wortelburger
    03-03-2021

    Wortelburger

     

    4 personen
    bereiden 40 minuten
       
       

     

    Ingrediënten van Rechtstreex
    4 meergranen bollen
    250 gr. wortel
    100 gr. sla
    1 boekoeloekoeburgermix
    75 gr. geraspte kaas 
     
    Ingrediënten uit jouw keuken 
    2 eieren
    mosterd
    knoflooksaus (of yoghurt en/of mayonaisse)
    1 tl. paprikapoeder
    azijn
    olijfolie
    gemalen peper en zout
     
    En aan de slag!  
    • Schil de wortels of schrob schoon. Weeg 150 gr. wortel af en rasp deze op de fijnste stand.
    • Maak van het restant wortel met een dunschiller slierten. Meng er een el. azijn en peper en zout door en zet even weg in de koelkast.
    • Doe de boekoeloekoemix, 2 eieren, 75 gr. kaas, de geraspte wortel, paprikapoeder en 1 el. olie in een kom en kneed tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout. Maak 4 gelijke ballen en vorm daarna 4 burgers. Leg ze minimaal 10 min. in de koelkast om op te stijven.
    • Neem een koekenpan en verwarm olie in de pan. Haal de burgers uit de vriezer en bak ze aan beide kanten bruin op middelhoog vuur, in ongeveer 7 min.
    • Was de sla.
    • Snijd de broodjes overdwars doormidden en bouw dan de burger op, eerst een laagje sla, dan de burger en je favoriete saus. 
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    BIO
    Peter van de Erve
    Goudswaard
    Gele winterwortel - groot
    Biodynamisch Biologisch
    2.43
     VRIENDENPRIJS: €2.14
    1000 gram (2-4 wortels)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.