In juni en juli konden mensen investeren en zo mede-eigenaar worden van het lokale boodschappeninitatief. Het minimum doelbedrag was €400.000. Dit wordt gebruikt om te investeren in verdere groei en verduurzaming van de lokale voedselketen. ‘De droogte, stikstofcrisis en krimpende biodiversiteit maken duidelijk dat ons voedselsysteem moet veranderen’, zegt Maarten Bouten, oprichter van Rechtstreex. ‘De oplossing hebben we voorhanden, maar voor echte impact zijn we nog niet met genoeg.’ Met dit bedrag gaat Rechtstreex meer afhaalpunten openen, meer mensen bereiken en uitbreiden naar Utrecht. 

Smaak van de regio
Op dit moment werken al meerdere Utrechtse boeren en makers samen met Rechtstreex, waaronder Nieuw Slagmaat (kiwi’s) en kaasboerderijen Doruvael, De Houdycker en Vlooswijk Papekop. Rechtstreex breidt deze groep gestaag uit wanneer steeds meer Utrechters lokale boodschappen gaan doen. Geïnteresseerden die op de hoogte willen blijven van de opening kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief via rechtstreex.nl/utrecht 

Vers, duurzaam en lokaal
Sinds 2013 bouwt Rechtstreex aan een eerlijke, korte voedselketen in Zuid-Holland. Oprichter Maarten Bouten en directeur Nine Perdeck zetten zich dagelijks in vanuit hun missie om vers en duurzaam eten toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Met 50 collega’s, 80 afhaalpunten en een thuisbezorgservice bedienen ze 4000 huishoudens van lokale producten. Rechtstreex werkt samen met 150 lokale boeren en makers en biedt 1500 producten aan in het assortiment.