We worden 5 in juni, tijd voor de volgende stap! Rechtstreex naar 800!

De afgelopen vijf jaar heeft Rechtstreex een prachtige lokale voedselketen in onze regio opgezet. Het is uniek in Nederland dat jij kunt genieten van zoveel lekkere, lokale producten van boeren uit de buurt. Jij weet weer waar je eten vandaan komt en de boer krijgt een eerlijke prijs. Fantastisch dat je hieraan meedoet!

Een mooie prestatie, maar we willen meer impact! We zijn Rechtstreex gestart om echt een verandering in het voedselsysteem te realiseren. We zijn super blij met de mensen die nu meedoen, maar we willen heel graag dat die groep groter wordt. Als we dat voor elkaar krijgen, staan we veel sterker én kunnen we onze droom van het gemakkelijker beschikbaar maken van onze producten voor een grotere groep consumenten (bijvoorbeeld met een winkel!) gaan realiseren.

We hebben jouw hulp nodig om deze stap te zetten!

Momenteel mogen wij per week maar liefst 600 van onze fans voorzien van de lekkerste lokale producten. Om ons op de volgende stap te kunnen gaan richten, hebben we 800 wekelijkse klanten nodig. Jij kunt ons helpen om dit doel te halen!

Naar 800 klanten in juni – doe je mee?

Meedoen is simpel! We hebben een aantal concrete dingen bedacht waarmee jij zelf een bijdrage kunt leveren aan het versterken van onze gezamenlijke lokale voedselketen:

  • Bestel wekelijks jouw lokale boodschappen bij Rechtstreex want daarmee maak je écht het verschil!
  • Betrek je buren, vrienden, familie & collega’s! Vertel hen over Rechtstreex, doe ze een bestelling cadeau, neem ze een keer mee naar jouw wijkpunt of abonneer hen op de nieuwsbrief.
  • Laat zien dat je meedoet met Rechtstreex en hang de Rechtstreex Raamposter achter je raam. Voeg de poster gratis toe aan je bestelling!
  • Stuur iemand een Rechtstreex Ansichtkaart om hem/haar uit te nodigen om eens te bestellen! Je kan de kaart ook in de webshop bestellen.
  • Delen is lief! Stuur de link naar deze pagina door naar geïnteresseerden, like & deel onze berichten op Facebook of Instagram en laat ons daar of via info@rechtstreex.nl weten wat jij hebt gedaan om Rechtstreex naar een volgende stap te helpen zodat we dat met onze community kunnen delen.

Geef iemand 5 euro boerenboodschappen cadeau namens ons!

Heb je een collega, buur, vriend of familielid die nog geen klant is en een lekker #lokaalmaal ook wel kan waarderen? Doe hem of haar dan namens ons 5 euro aan boerenboodschappen cadeau! Zelf nog nooit besteld? Doe mee en je krijgt €5 cadeau bij je eerste bestelling. Stuur een mailtje naar info@rechtstreex.nl als de nieuwe klant heeft besteld, of als jijzelf (weer) besteld hebt. We voegen het cadeautje dan toe aan je bestelling! De actie is geldig tot 30 juni 2018 & geldt bij bestellingen van 20 euro of meer.

We houden je wekelijks op de hoogte van de tussenstand op weg naar de 800 en de leukste acties van onze fans. Jouw hulp is nodig, want een lekkere lokale voedselketen is er niet vanzelf. 

Alvast super bedankt voor je hulp!

Namens regiocoördinator Rachelle, ons team, de wijkchefs én onze boeren,

Maarten Bouten
Oprichter Rechtstreex
maarten@rechtstreex.nl

Het verhaal achter Rechtstreex

Rechtstreex is in 2013 gestart vanuit een verbazing over hoe het huidige voedselsysteem werkt. Hoe kan het dat we zo weinig weten van wat er achter ons eten zit? Terwijl het eten wat we kopen zoveel invloed heeft op ons milieu, onze omgeving en onze gezondheid. Kunnen we niet een korte regionale voedselketen realiseren die volledig transparant is, die we als consumenten zelf in de hand hebben en waarin we direct contact hebben met de boer? Het antwoord op die vraag is een volmondig: Ja, dat kan! In vijf jaar tijd hebben we een een prachtig assortiment van meer dan 100 boeren en makers uit de regio opgebouwd, dat je online kan bestellen en kan afhalen bij ruim 30 wijkpunten in onze regio. Zo weet jij als klant weer waar je eten vandaan komt, kan je met aandacht genieten van goed eten én krijgen onze boeren een eerlijke prijs voor hun product.

Naar focus op het wijkenmodel

De groei in afgelopen jaren is onstuimig geweest. Onze droom om de mens en zijn eten weer dichter bij elkaar te brengen vertaalde zich in grote dromen en ambities. Die zijn we heel praktisch gestart, samen met onze klanten. Te snel zijn we vervolgens al onze dromen tegelijk gaan realiseren met groei naar Utrecht en Eindhoven, een winkel, een keuken en het leveren van lunchboodschappen. Omdat we dat qua energie en financiën niet konden overleven zijn we met veel van deze activiteiten weer gestopt. Op dit moment focussen we ons volledig op het goed neerzetten en uitbouwen van de webshop en de wijkpunten. Voor ons is dat dé manier om het voor onze klanten mogelijk te maken om persoonlijk en dichtbij je boodschappen op te halen en met jouw lokale voedselketen kennis te maken. Vanuit de focus hierop, willen we graag de groei naar 800 klanten per week doormaken! 

Ons team

Rechtstreex realiseren we een met betrokken groep klanten, boeren, wijkchefs en collega’s. Oprichter Maarten Bouten en regiocoördinator Rachelle Eerhart coördineren en ontwikkelen Rechtstreex dagelijks. Samen met chauffeur Mark, Verzamelpuntcollega’s Christina, Minke, Ole, Matthieu, Michael, Guido, Theresia en Judith, administratie-collega Martine en alle wijkchefs zorgen zij dat alle bestellingen wekelijks soepel van boer naar bord komen.

Onze uitdagingen

De missie blijft hetzelfde: jou verbinden met je eten! Goed eten uit een transparante lokale keten waar boer en consument elkaar kennen. Een keten die gezond is voor boer, bodem en bord. We leren elke dag over hoe we dat zo goed mogelijk voor elkaar kunnen krijgen en wat nog beter kan. Vooruitkijkend zullen me moeten groeien in bestelgemak en bekendheid om steeds meer klanten te kunnen bedienen en meer impact te hebben. Hoe we dat gaan doen willen we samen met onze klanten ontdekken. Vooruitkijkend hebben we nog voldoende uitdagingen voor ons. Uitdagingen die we aan kunnen dankzij de betrokkenheid en steun van onze klanten, boeren, wijkchefs en collega’s.

Hoe Rechtstreex werkt

Duurzame relaties met boeren & makers

Rechtstreex biedt een uitgebreid assortiment met streekproducten aan via onze webshop waarin jij boodschappen doet die je later in de week afhaalt bij een wijkpunt of laat thuisbezorgen. De boeren en makers van Rechtstreex bevinden zich binnen een straal van 50 km vanaf Rotterdam en de meeste zelfs binnen een straal van 20 km. In de selectie van de boeren en makers waar we mee werken bouwen we aan duurzame relaties. De boer kan zo bouwen op onze betrokkenheid en afzet en wij weten dat een boer er structureel aan werkt om ons gezonde producten te leveren waarover hij ons alles kan vertellen. Over de criteria die we hanteren voor het selecteren van onze leveranciers kan je meer lezen op rechtstreex.nl/inkoopfilosofie .

Bij Rechtstreex kom je meer te weten over de herkomst van jouw eten. Zo weet je welke boer de producten heeft geteeld en leer je steeds meer over seizoen, teelt, koken en gezond & lekker eten. Heb je vragen over producten vraag het dan je wijkchef of lees erover op onze website, nieuwsbrieven en social media. Als we het antwoord niet hebben, vragen we het gelijk aan de boer! Zo leren we samen steeds meer over ons eten en kunnen we dat ook weer doorvertellen aan anderen. Meer lezen over de boeren en makers? Kijk op rechtstreex.nl/boeren-en-makers

Bestel wekelijks via de webshop

Bij Rechtstreex zie je in de webshop ons actuele assortiment. Onze boeren geven iedere week hun verse seizoensassortiment en prijzen aan ons door. Deze lees je wekelijks terug in onze nieuwsbrief. Nadat jij je bestelling via onze website hebt doorgegeven, sturen we op maandagochtend en woensdagochtend de bestellingen door naar de boer. Op dinsdag en donderdag gaan we alle producten ophalen, zodat jij op woensdag en vrijdag je bestelling in huis hebt. Binnen 1 dag van boer naar bord. Vers en lekker uit de regio. Bekijk ons assortiment op www.rechtstreex.nl/bestellen

Onze missie

Door Rechtstreex van de boer te eten weet je weer waar jouw eten vandaag komt. Je geniet van goede en gezonde producten met een eerlijke prijs voor jou en voor de boer. De smaak en diversiteit van de producten van Rechtstreex zijn uniek en dat is waar onze klanten vaak enorm enthousiast over zijn! Voor ieders voorkeur is er iets in ons assortiment te vinden! Zo bouwen we samen aan een duurzame lokale voedselketen. Om onze missie te realiseren zijn transparantie, lokaal en sociaal onze belangrijkste criteria. Lees hier meer over op rechtstreex.nl/missie

Jouw expertise kan ons helpen!

Om steeds meer impact te maken met een lokale voedselketen willen we doorgroeien in gemak en bekendheid. Door het bestellen bij Rechtstreex makkelijker te maken kunnen we steeds meer mensen blij maken met de lekkerste lokale producten. Hoe we dat kunnen doen zijn we dagelijks aan het uitproberen en ontdekken. Kan jij ons daarbij helpen met je klantervaring of expertise? Laat het ons weten, want samen bouwen aan deze nieuwe lokale voedselketen.