Met de korte voedselketen van Rechtstreex doen klanten al bijna 10 jaar hun boodschappen direct bij boeren en makers uit hun regio. Rechtstreex is daarmee een duurzaam alternatief voor de supermarkt. Toch blijkt uit klantonderzoek dat bijna iedereen ook producten van verder weg gebruikt. Rechtstreex breidt de service uit door deze groep te voorzien in een verantwoorde opties voor deze producten. Vanaf nu kun je dus ook biologische producten van verder weg erbij bestellen en voortaan al je duurzame boodschappen op één plek doen. Zo wordt meer en vaker lokaal eten makkelijker voor steeds meer mensen, wat voor Rechtstreex bijdraagt aan het in stand houden van de logistiek en organisatie. 

Lokaal blijft het belangrijkst

'Eten van dichtbij is en blijft de focus voor Rechtstreex', zegt oprichter Maarten Bouten. 'Onze klanten doen hun boodschappen bij ons omdat zij kiezen voor minder voedselkilometers, verpakking en verspilling. Lokaal eten is onze kernwaarde en daarom zullen we ons huidige assortiment zowel letterlijk als figuurlijk bovenaan zetten in onze webshop en overige communicatie.' Bouten heeft lang nagedacht over deze stap, maar toen uit klantonderzoek bleek dat deze assortimentsuitbreiding juist zeer gewenst is door het grootste deel van de klanten, was de keuze snel gemaakt. Bouten: 'Voor deze klanten is het een extra service dat ze nu voor hun andere standaard boodschappen van verder weg ook bij ons terecht kunnen mét de garantie dat het in ieder geval biologisch is.' 

Kleine uitbreiding met populaire producten

Het assortiment wordt uitgebreid met een kleine selectie van biologische, populaire producten waarvoor klanten voorheen nog op een andere plek boodschappen moesten doen. Denk aan rijst, olijfolie en citroenen, maar ook bananen, wraps en veganistische mayonaise. Rechtstreex gaat daarvoor een samenwerking aan met biologische voedselcoöperatie Odin. Daarbij worden ook de adviesprijzen van deze partij gehanteerd. Deze producten zijn in de webshop terug te vinden in de onderste rijen van de productcategorieën onder de naam ‘Lekker handig van verder weg’. 

Vragen? Neem contact op met de redactie