De eerste Utrechtse afhaalpunten

In oktober 2023 zijn we gestart met de eerste afhaalpunten: Croeselaan en Tolsteeg. Sindsdien doen en denken er steeds meer mensen mee in de bouw van een alternatieve voedselketen. Dat heeft geresulteerd in de opening van vier extra afhaalpunten in april 2024: Tuindorp, Voordorp, Wilhelminapark en Werkspoorkwartier. Om vers, lokaal eten voor iedereen in Utrecht toegankelijk te maken, mogen dat er nog veel meer worden. Lijkt het je wel wat om een afhaalpunt te starten in jouw winkel, lunchroom, buurthuis of garage, of wil je daar meer over weten? Ook tips zijn erg welkom! Mail ons op utrecht@rechtstreex.nl. 

Lokale boodschappen bestellen

Bestellen kan tot maandagmiddag 13:30 uur in de webshop, waarna je je boodschappen op donderdagmiddag op kan halen. Voor het bestellen geldt geen minimum ordergrootte of abonnement en je bent wekelijks vrij om zelf te kiezen uit ons ruime assortiment. 

De eerste Utrechtse boeren in een steeds lokaler assortiment

Hoe meer Utrechters meedoen, hoe meer lokale, Utrechtse leveranciers we opnemen in het assortiment. Zo groeien we stap voor stap naar een volledig lokaal Utrechts assortiment. Ken je de kiwi's van Nieuw Slagmaat uit Bunnik, de blauwaderkaas van De Houdycker uit Kamerik en het lekkere biologische fruit van De Lindegaard al? Daarnaast kun je onze favorieten uit Zuid-Holland en onze Odin biologische producten van verder weg meebestellen. Ben je boer of maker en wil je meedoen met het Utrechtse Rechtstreex-assortiment? Mail naar maarten@rechtstreex.nl .

Dit kun jij doen om te helpen om Rechtstreex in Utrecht succesvol te maken
  • Word klant bij een van de nieuw te openen afhaalpunten.
  • Help ons iedereen in Utrecht te bereiken door het over ons te hebben in je netwerk en onze berichten online te delen.
  • Laat het ons weten als je een idee hebt over een mogelijk afhaalpunt of een boer die we niet mogen missen.
  • Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief. Wij weten dan hoeveel animo er is en jij bent als eerste op de hoogte.
Werkt jouw organisatie aan duurzaam voedsel in Utrecht?

Ben je betrokken bij een organisatie die duurzaam eten in Utrecht een warm hart toedraagt? We werken graag samen aan content, communicatie, campagnes en events om de Utrechtse boeren en makers bij meer mensen onder de aandacht te brengen. Laat het ons weten via utrecht@rechtstreex.nl. 

Vers, duurzaam en lokaal in Zuid Holland

Sinds 2013 bouwen we aan een eerlijke, korte voedselketen in Zuid-Holland. Oprichter Maarten Bouten en directeur Nine Perdeck zetten zich dagelijks in vanuit hun missie om vers en duurzaam eten toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Met 80 afhaalpunten en een thuisbezorgservice voorzien we in Zuid Holland 4000 huishoudens van lokale producten. In het assortiment vind je meer dan 1500 producten van 150 lokale boeren en makers. Vanaf oktober krijgen ook Utrechters direct toegang tot dit assortiment.