Vers van het land

We gaan samenwerkingen aan met boeren en makers uit de buurt. Dat betekent seizoensgebonden producten, weinig voedselkilometers en dus écht vers. Dat is niet alleen heel lekker, maar ook gezonder en beter voor het milieu. Lees meer over onze missie en inkoopfilosofie.Door je te laten leiden door het seizoen en te eten wat de boer schaft, creëer je een nieuwe verbinding met je eten. Kijk samen met ons uit naar ‘de eerste oogst’ en leer creatief te zijn met seizoensgroenten.

Eerlijke prijs voor iedereen

We sluiten een eerlijke deal met lokale boeren en makers. Zij bepalen de prijs die het voor hen mogelijk maakt om hun werkzaamheden op een financieel duurzame manier te realiseren. Rechtstreex denkt ook namens de klant. Transparante communicatie is essentieel en daarom staat de totstandkoming van de prijs bij elk product aangegeven. Lees meer over de eerlijke prijs >

Makkelijk en flexibel

Iedere week ontvang je een email met het aanbod van komende week, inspirerende recepten en ander nieuws. Vanuit je vertrouwde woonkamer kun je online jouw boodschappen bestellen. Ons ruime assortiment in de webshop biedt de mogelijkheid om selectief te zijn, maar misschien laat jij je liever verrassen door een abonnement. Of kies voor het gemak van receptpakketten. Of bestel je ook meteen je biologische producten van verder weg erbij? Lekker handig! Zo haal je al je duurzame boodschappen op één plek.

Goed om te weten
• Er is geen minimum bestelbedrag
• Een weekje niet bestellen? Geen probleem!
• Abonnementen kun je op elk moment stoppen of wijzigen.
• Je kunt de hele week bestellen en over het algemeen geldt: voor maandag 13:30 besteld, woensdag ophalen. Voor woensdag 13:30 besteld, vrijdag ophalen.
• Jij bepaalt welk afhaalpunt en afhaal- of thuisbezorgmoment het beste bij jouw planning past.Doe de postcodecheck en ontdek de mogelijkheden >

Geen voedselverspilling

Nadat het bestelmoment is gesloten, geven wij de totale aantallen door aan de boer. Zij leveren precies wat we nodig hebben. Door geen handelsvoorraad te hebben, is er ook geen sprake van voedselverspilling. Bovendien is een kromme komkommer of een peer met plekjes gewoon welkom in ons assortiment en in de keuken van onze klant. Ontmoet onze boeren en makers >

Zo min mogelijk schakels

We verzamelen alles in onze distributiecentra in Rotterdam en Den Haag, herverdelen de lading en brengen de producten naar de afhaalpunten zodat de wijkchef jouw bestelling kan klaarmaken.Ontmoet onze wijkchefs >

Afhalen of bezorgd bij jou thuis - en betaal achteraf

Tijd om je bestelling op te halen! Je neemt je eigen tassen mee en levert statiegeldproducten zoals melkflessen weer in voor hergebruik. Sommige producten, zoals peren en aardappelen, worden op het afhaalpunt afgewogen zodat je precies betaalt voor wat je ontvangt. Daarna wordt het automatisch afgeschreven of je ontvangt een betaalverzoek.

Gekozen voor thuisbezorging? Dan heb je ook zelf je bezorgmoment bepaald en weet je wanneer je ons kunt verwachten. Op de dag zelf sturen we nog een berichtje.

Koken met verse producten uit de regio

Nu is het jouw beurt! Twee dagen na het bestellen liggen de boodschappen in je keuken en kun je aan de slag met verse (seizoens)producten uit de regio. Door onderdeel te zijn van de korte keten van Rechtstreex ga je voedselverspilling tegen én steun je de de lokale economie. Zo smaakt je eten nog beter.

Bestel in de webshop