December 2022

Boerenproducten af te halen bij Het Witte Paard
Restaurant en stichting Het Witte Paard is tegenwoordig ook een afhaalpunt voor boodschappen van boeren en makers uit de regio. Ze werken samen met Rechtstreex.

Like je Wijk, 22-12-2022
Link naar het artikel

 

November 2022

Lekker goedkoop: Hoe kool je helpt met minder geld te koken
Iedere kool heeft zijn eigen smaakkenmerken, zegt chef Pien Muijser van boodschappendienst Rechtstreex. "Rode kool smaakt aards en boerenkool heeft bijvoorbeeld echt een rijke koolsmaak. Ben je een beginnende kooleter, dan kun je het beste met een neutralere koolsoort beginnen, zoals witte kool."

NU.nl, 18-11-2022
Link naar het artikel

 

September 2022

Rechtstreex rukt verder op in de Randstad en het Groene Hart
Het in Rotterdam gestarte initiatief Rechtstreex breidt na regio Den Haag nu uit in het Groene Hart van Nederland met vestigingen in Gouda, Boskoop en Woerden, maar ook verder in de Randstad naar Leiden, Wassenaar en Katwijk. Klanten kunnen via de webshop bestellen en de bestelling vervolgens afhalen bij een afhaalpunt of chauffeur.

GroentenNieuws, 30-09-2022
Link naar het artikel

-----

In deze winkel scoor je straks verse groenten en fruit van je lokale boer, en die krijgt daar een eerlijke prijs voor
Rechtstreex, dat verse producten direct van lokale boeren levert, is bezig met een opmars in het Groene Hart. Het bedrijf opent op 1 oktober in Gouda zijn eerste fysieke winkel in onze regio. Onlangs startte het ook al een afhaalpunt in Boskoop.

AD, 28-09-2022
Link naar het artikel

-----

Rechtstreex van de boer binnenkort ook in Kethel
Vanaf 7 oktober kunnen inwoners in en rondom Kethel genieten van verse en duurzame boodschappen van boeren en makers uit de buurt. Er opent een nieuw afhaalpunt van Rechtstreex van de boer bij Wijnhandel van Dijk aan de Schiedamseweg.

Schiedam24, 27-09-2022
Link naar het artikel
 

Augustus 2022

Rechtstreex van de boer nu ook in Spijkenisse
Sinds afgelopen vrijdag kunnen inwoners van Spijkenisse producten van lokale boeren en makers afhalen bij boerderij Wolvenstee van familie Kranenburg in de Wolvenpolder achter de wijk Maaswijk.

Spieke, 23-08-2022
Link naar het artikel

-----

Dit kunnen supermarkten leren van initiatieven waarbij je als klant direct van de boer koopt
Rechtstreeks kopen van de boer wordt steeds populairder door initiatieven als streekboxen, groentepakketten en lokale thuisbezorgdiensten. Zijn de laatste dagen van de supermarkt geteld?

AD, 07-08-2022
Link naar het artikel 

 

Mei 2022

Haal lokale boodschappen binnenkort in Berkelse Poort
De medewerkers van werk- en leercentrum Poortwerk hebben de ambitie om inwoners van Berkel en Rodenrijs te voorzien van verse, duurzame boodschappen van boeren en makers uit de buurt. Ze gaan een samenwerking aan met Rechtstreex.

Hart van Lansingerland, 18-05-2022
Link naar het artikel

-----

Nieuwe winkels brengen streekproducten naar Leidse binnenstad
Bij het afhaalpunt van Rechtstreex kun je online je boodschappen bestellen. Wijkchef Hugo zorgt er dan voor dat die boodschappen op woensdagmiddag in Galerie Café Leidse Lente voor je klaarstaan.

Sleutelstad, 17-05-2022
Link naar het artikel


April 2022

Fruit en groente van lokale boeren: in de nieuwe winkel van Mariska is het te koop
Rechtstreex is inmiddels een bekend fenomeen in Den Haag. Op twaalf plekken in de stad heeft de webwinkel afhaalpunten voor hun pakketten met lokale producten. Nu openen ze voor het eerst een echte winkel aan de Weimarstraat. Wijkchef Mariska Slappendel (49) vertelt ons er meer over. “Door corona en de oorlog in Oekraïne zijn mensen bewuster van hoe belangrijk het is om voedsel dichtbij te halen.”

In de Buurt, 21-04-2022
Link naar het artikel

-----

Hamvraag blijft: wie betaalt de verduurzaming?
[...] Rechtstreex, een lokaal opererende boodschappenservice, laat de verkoopprijs van haar assortiment bepalen door de boer, vertelt Maarten Bouten. 'Wij vinden andere dingen ook belangrijk, zoals een transparante en sociale voedselketen. De prijs is maar een van de elementen van het product. Onze klanten vinden dat ook.'

Nieuwe Oogst, 02-04-2022
Link naar het artikel

 

Maart 2022

Lokale boodschappenservice Rechtstreex opent eerste fysieke winkel in Den Haag
Op zaterdag 26 maart opent Rechtstreex, dat boodschappen direct van lokale boeren levert, hun eerste fysieke winkel aan de Weimarstraat in Den Haag. Het bedrijf had al verschillende ophaalpunten in de regio, maar heeft nu dus voor het eerst een winkel waar klanten hun lokale boodschappen kunnen doen. 

AD, 18-03-2022
Link naar het artikel

-----

Lokale boodschappen Rechtstreex van de boer thuisbezorgd in Rhoon
Geen lange rijen of drukte in de supermarkt, maar verse seizoensproducten direct van het land naar de keuken. Dat is nu mogelijk voor inwoners van Rhoon met de thuisbezorging van boodschappenservice Rechtstreex. 

De Schakel Albrandswaard, 15-03-2022
Link naar het artikel

-----

Afhaalpunt Rechtstreex geopend in Woerden
Rechtstreex, dat verse seizoensgebonden producten van lokale boeren levert, heeft vrijdag een afhaalpunt geopend in Woerden. 

Woerdense Courant, 15-03-2022
Link naar het artikel

-----

Katwijks afhaalpunt voor verkoop lokale producten geopend: ’Werken aan een transparante en korte voedselketen’
Het Katwijkse afhaalpunt van Rechtstreex aan het Emmaplein is vrijdagmiddag feestelijk geopend. Klanten kunnen er producten uit het assortiment proeven en hun eerste bestellingen ophalen. 'We werken hier hard aan een transparante, lokale voedselketen', zegt wijkchef Sanne van der Meij. 

Leidsch Dagblad, 04-03-2022
Link naar het artikel

 

Februari 2022

Rechtstreex van de boer breidt uit naar de Hoeksche Waard
Rechtstreex werkt al jaren samen met boeren en makers in de Hoeksche Waard. Nu willen drie partijen uit de regio afhaalpunten openen voor inwoners in en rondom Maasdam, Numansdorp en Mijnsheerenland. Zo kunnen ze boeren verbinden met consumenten die nóg dichterbij wonen.

Kompas, 21-02-2022
Link naar het artikel

-----

Sandra verkoopt groente en fruit van lokale boeren: ‘Wat je eet maakt echt een verschil’
Bij de Hortus aan het Poortlandplein staat sinds kort een grote vlag met groente- en fruit erop. Deze vlag is van Rechtstreex, een webwinkel die producten verkoopt van lokale boeren en makers. In de regio Rotterdam en Den Haag zit het bedrijf al langer en nu is er ook een afhaalpunt geopend in Delft. Sandra Maas Sierra (38) is degene die dit punt als wijkchef runt. “Het is misschien idealistisch, maar ik geloof echt we de voedselketen eerlijker kunnen maken. ”  

In de Buurt, 15-02-2022
Link naar het artikel

-----

Rechtstreex Ridderkerk viert eenjarig bestaan
Een jaar geleden opende Mark Kanters het eerste Rechtstreex-afhaalpunt in Ridderkerk. Elke vrijdag en zaterdag staat hij klaar in zijn pop-up winkel op de historisch buitenplaats van Het Huys ten Donck. "Op deze manier wil ik mensen in verbinding brengen met hun eten."

RTV Ridderkerk, 9-02-2022
Link naar het artikel

 

Januari 2022

Rechtstreex van de boer opent eerste locatie in Poortugaal
Sinds kort kunnen inwoners van Poortugaal producten van lokale boeren en makers afhalen in de buurt. Wijkchefs Sadday en Radka bouwen iedere woensdag en donderdag een pop-up winkel op in zorgboerderij Het Terphuis.

De Schakel, 31-01-2022
Link naar het artikel

-----

Rechtstreex in Katwijk aan Zee
Wijkchef Sanne van der Meij wil inwoners van Katwijk aan Zee voorzien van eerlijke, lokale boodschappen. Ze onderzoekt of er genoeg animo is voor lekkere, duurzame producten van boeren en makers in de buurt. 

RTV Katwijk, 29-01-2022
Link naar het item

-----

Rechtstreex van de boer opent nieuwe locatie centrum Gouda
Gouda – Sinds kort is het nieuwe Rechtstreex-afhaalpunt in het centrum van Gouda open. Je kunt hier terecht voor verse boodschappen van boeren en makers uit de buurt. Wijkchefs Debora en Petra bouwen daar elke vrijdag en zaterdag hun pop-up winkel op.

GoudaFM, 7-01-2022
Link naar het artikel

 

December 2021

Half miljoen voor Rechtstreex: 'Slecht gevoel als voedsel van andere kant wereld komt'
Rechtstreex heeft met crowdfunding klanten gevraagd om aandelen te kopen in het bedrijf. Ze hebben daarmee ruim een half miljoen euro opgehaald en hopen daarmee nog sneller te kunnen groeien en de voedselketen in Nederland zo transparant en duurzaam mogelijk te maken.

Open Rotterdam, 20-12-2021
Link naar het artikel

-----

Opening Rechtstreex van de boer Groenmarkt
Vanaf deze week kun je terecht bij lunchroom Den Witten Haen voor verse boodschappen van boeren en makers uit de buurt. Daar bouwt wijkchef Jet elke woensdag haar pop-up Rechtstreex-winkel op.

Dordrecht.net, 9-12-2021
Link naar het artikel

-----

Rechtstreex verkoopt 500.000 euro aan aandelen aan klanten en sympathisanten
In iets meer dan twee weken heeft Rechtstreex voor 500.000 euro aan aandelen verkocht aan klanten en sympathisanten via een crowdfundactie. Daarmee worden 509 particuliere investeerders nu mede-eigenaar van de lokale boodschappenservice. Oprichter Maarten Bouten: ,,Dit succes bewijst dat consumenten willen meebouwen aan een duurzaam voedselsysteem.''

De Ondernemer, 8-12-2021
Link naar het artikel
 

November 2021

'Rechtstreex van de boer' behaalt mijlpaal met crowdfunding
Het platform 'Rechtstreex van de boer' heeft met de inzameling van 250.000 euro een mijlpaal bereikt met crowdfunding. Het binnengehaalde bedrag wordt gebruikt om de groeiplannen voor 2022 te realiseren.

Nieuw Oogst, 30-11-2021
Link naar het artikel

-----

Rechtstreex wil doorgroeien en consumenten kunnen mede-eigenaar worden
Na een record crowdfunding in april voor de uitbreiding naar de regio Haaglanden, lanceert de lokale boodschappenservice Rechtstreex nu een nieuwe actie waarmee consumenten aandelen kunnen kopen in het bedrijf: ‘We willen iedereen de kans bieden om voor een stukje eigenaar te worden en de komende jaren met ons mee te groeien.’  

Havenloods, 22-11-2021
Link naar het artikel

-----

Deze leerlingen vinden geen stageplek: ‘Ze hebben nooit geleerd een puzzel te leggen’
Sinds vijf weken zit in het Olympia College een afhaalpunt van Rechtstreex, een winkel in streekproducten zoals Rotterdams bier, kersensap uit Heinenoord en Schiedams meel. Klanten kunnen online bestellen. ,,Die boodschappen moet je ergens ophalen en daar zijn de afhaalpunten voor”, zegt begeleidster Saskia Scheffers (56). ,,Wij zijn een soort tussenstation.”

AD, 7-11-2021
Link naar het artikel

 

Oktober 2021

Rechtstreex van de boer naar onze buurt
Steeds meer mensen kiezen voor eten uit de lokale keten, maar niet iedereen heeft de tijd om zelf stad en land af te rijden om boodschappen te doen bij de boer. Rechtstreex lost dit op. Klanten bestellen gemakkelijk online en halen hun boodschappen af in de buurt of laten ze thuisbezorgen. Een van de afhaalpunten bevindt zich op Rozenlaan 57a, dezelfde ruimte waar ook DoorDeWijks, op andere tijden, kantoor houdt. Dit afhaalpunt wordt gerund door wijkchef Ramona.

DoorDeWijkskrant, 12-10-2021
Link naar het artikel

-----

Rechtstreex opent deuren in Olympia College
Bijzondere producten van boeren en makers uit de buurt, een eerlijke prijs voor iedereen en een sociale samenleving, dat is wat Rechtstreex biedt. Vanaf nu kan ook Rotterdam IJsselmonde zich te goed doen aan deze lokale, verse producten. Op het Olympia College is namelijk een nieuw Rechtstreex afhaalpunt geopend! 

Olympia College, 4-10-2021
Link naar het artikel
 

September 2021

Maarten (38) levert producten direct van de boer: ‘Komkommers horen krom te zijn’
Toen Maarten jaren geleden vanuit zijn studentenkamer uitkeek over de paprikakas van de buren, vroeg hij zich af: waarom kan ik deze lokale paprika’s niet direct bij de boer halen? Het inspireerde hem tot het opzetten van ‘Rechtstreex’. Dat begon in Rotterdam, maar inmiddels kunnen ook inwoners uit Den Haag en Gouda lokale producten kopen die rechtstreeks van de maker afkomstig zijn.

In de Buurt Rotterdam, 22-9-2021
Link naar het artikel

-----

De nieuwste trend! Lokaal eten van de boer: ‘Woensdag besteld, donderdag geoogst, vrijdag op je bord’
Lokaal eten is hip! De korte keten, van de boer op het bord, wordt steeds populairder. Initiatieven als Rechtstreex, met afhaalpunten voor lokale producten, breiden zich uit, ook in het Groene Hart. Zo ziet Rechtstreex Bloemendaal in Gouda de klanten snel toenemen. Is dit een serieuze trend?

AD, 15-9-2021
Link naar het artikel

-----

“Ik wil niet gelijk populistisch doen over supermarkten”
Na een zeer succesvolle crowdfunding-actie opende Rechtstreex, de Zuid-Hollandse voedselcommunity, deze week een distributiecentrum in Den Haag. Tijd voor een gesprek met oprichter Maarten Bouten.

De Kortste Weg, 14-9-2021
Link naar het artikel

-----

Boodschappendienst Rechtstreex wil ook Den Haag veroveren
Een nieuw verzamelpunt, meer afhaalpunten en een eigen winkel: Rechtstreex raakt z’n lokale verse producten steeds makkelijker kwijt.

Den Haag Centraal, 12-9-2021
Link naar het artikel

-----

Opening Rechtstreex ‘van de boer’ in Berkel en Rodenrijs
Vanaf 3 september kunnen inwoners van Lansingerland iedere vrijdag verse en lekkere producten van boeren en makers uit de regio afhalen in de buurt. Linda Folkers gaat aan de slag als wijkchef en opent een Rechtstreex-afhaalpunt.

Hart van Lansingerland, 10-9-2021
Link naar het artikel

-----

Maak met je boodschappen het verschil
Coronatijd gaf veel mensen een nieuwe kijk op hoe om te gaan met zaken als gezondheid, eten en milieu. Dat sluit naadloos aan bij de missie van Machtelt Mostert van Rechtstreex in ‘s- Gravenland.

Capelle aan den IJssel, 8-9-2021
Link naar het artikel

-----

Opening Rechtstreex in Den Haag
Rechtstreex vierde maandag de officiële opening van de uitbreiding van het korte keten initiatief in regio Haaglanden. Wethouder Liesbeth van Tongeren opende het nieuwe verzamelpunt, het logistieke hart van het voedselbedrijf. Dit is het tweede distributiecentrum van het voedselbedrijf. De eerste locatie bevindt zich in Rotterdam.

Groentennieuws, 7-9-2021
Link naar het artikel

-----

Maarten (38) begon met verkoop streekproducten vanuit kelder en heeft nu zestig ophaalpunten
Wie wil er nog een watermeloen uit Zuid-Amerika als je gewoon die uit het Westland kan krijgen? Boodschappenservice Rechtstreex verkoopt lokale producten uit onze buurt. Met binnenkort de eerste winkel in de Haagse Weimarstraat. ,,Het is toch verrassend wat hier allemaal vandaan komt.”

AD, 6-9-2021
Link naar het artikel

-----

Stewardess Ellen (51) verkoopt nu boerenproducten: ‘Door corona wilde ik wat anders doen’
Op het Maarland Noordzijde in de Brielse vesting is een bijzonder winkeltje geopend. Ellen Schutt (51), eerder stewardess, verkoopt via Rechtstreex producten van boeren en tuinders op Voorne-Putten.

AD, 6-9-2021
Link naar het artikel
 

Augustus 2021

Bezorging boerenboodschappen Rechtstreex aan huis
Verse seizoensproducten zo van het land naar de keuken. Dat wordt mogelijk voor inwoners van Bergambacht, Schoonhoven en Stolwijk, nu John van Dijk in deze regio de thuisbezorging voor Rechtstreex op zich neemt.

Het Kontakt, 19-08-2021
Link naar het artikel

-----

Klimaatverandering? Dit is hoe Job (61) zijn huis uit 1911 voor 2 ton duurzaam maakte: ‘Niet altijd makkelijk' 
Hij maakt zich zorgen om het milieu. Daarom rijdt Job Swens in een Tesla, maar doet hij zoveel mogelijk op de fiets. ,,Een gewone, géén elektrische, want daar is stroom voor nodig.’’ De boodschappen worden bezorgd in glazen potten, versproducten komen van lokale producenten via Rechtstreex. En hoewel in Rotterdam het plastic weer bij het restafval mag, wordt het in huize Swens nog steeds apart gehouden.

AD, 10-08-2021
Link naar het artikel
 

Juli 2021

John bezorgt 'van de boer' bij jou thuis
Verse seizoensproducten direct van het land naar je keuken, dat wordt mogelijk voor inwoners van Gouda, Haastrecht, Reeuwijk en omstreken nu John van Dijk de thuisbezorging voor Rechtstreex opstart.

KOBR, 28-07-2021
Link naar het artikel

-----

Eetweetjes: dit wist je nog niet over de komkommer
Supermarkten en grote telers focussen zich alleen op de langwerpige rechte komkommer. Dat vindt chef Paulien Muijser van lokale boodschappendienst Rechtstreex erg jammer. Er zijn immers veel meer soorten, zegt Muijser. Aan die soorten geeft Rechtstreex de ruimte, mits ze binnen een schaal van 50 kilometer van de verzamelpunten verbouwd zijn, de belangrijkste eis van de organisatie.

NU.nl, 22-07-2021
Link naar het artikel

-----

Ook met een klein budget kun je eten uit de korte keten
Lokaal en gezond eten met een klein budget, is dat mogelijk? ‘Jazeker!’, zeggen ervaringsdeskundigen van Voedselfamilie Krimpenerwaard. [...] Van Engelsdorp koopt haar groenten bij Rechtstreex. “Daar is de biologische variant soms goedkoper dan het gangbare product in de supermarkt. Bijvoorbeeld de uien en spitskool. Seizoensgroenten zijn sowieso een stuk betaalbaarder én beter voor het milieu. Ik vind dat mijn gezondheid dat waard is.” 

De Kortste Weg, 21-07-2021
Link naar artikel

-----

Peter staat met pop-upwinkel van Rechtstreex midden op de Grote Markt
Op de Grote Markt kun je vanaf nu elke woensdag lokale producten kopen bij de pop-upwinkel van Rechtstreex. Elke woensdag bouwt wijkchef Peter Leggett zijn winkel op, op de veranda midden op het plein.

Den Haag FM, 09-07-2021
Link naar artikel

 

Juni 2021

Rechtstreex 'van de boer' opent afhaalpunt in Zevenkamp
Vanaf 20 mei kunnen mensen uit omgeving Ommoord en Zevenkamp iedere donderdag de lekkerste streekproducten afhalen in de buurt. Laura Bartels start een Rechtstreex-punt nabij Wollefoppenpark.

De Zevenkrant, 15-06-2021
Link naar artikel

-----

Consumenten investeren steeds meer zelf in lokaal en duurzaam. En fors!
Het aantal mensen dat investeert in lokale voedselinitiatieven en natuurvriendelijk boeren stijgt enorm. Niet alleen om rendement te halen, maar vooral ook voor een betere wereld. Het ene project is nog niet afgerond, of het andere staat alweer op.

De Kortste Weg, 02-06-2021
Link naar artikel
 

Mei 2021

Lokaler kan niet! Boodschappen van de boer in Den Haag doe je zo
Géén appels uit Nieuw-Zeeland maar gewoon uit Zuid-Holland, dat is de kernwaarde waar Rechtstreex voor staat. Je doet je boodschappen direct bij de boer, waarna je de verse producten bij een lokaal afhaalpunt ophaalt. Het initiatief is zo’n succes dat er steeds meer Haagse afhaalpunten openen. En ze hebben nu ook een écht Haags assortiment!

In de buurt, 28-05-2021
Link naar artikel 

-----

Rechtstreex haalt je boodschappen uit de regio: 'Zo weet je waar je eten vandaan komt'
‘Op onze website kan je etensboodschappen van zo’n beetje 100 boeren en makers uit de regio vinden', vertelt initiatiefnemer Maarten Bouten in Haags Bakkie op Den Haag FM. 'Die kun je online bestellen en dan ophalen bij een afhaalpunt bij jou in de buurt. Zo kun je boodschappen doen bij boeren uit de Haagse regio en weet je precies waar je eten vandaan komt.'

Den Haag FM, 27-05-2021
Link naar aritkel
 

April 2021

‘We moeten experimenteren, want de klanten van streeksupermarkt Rechtstreex zijn ondoorgrondelijk’
Rechtstreex heeft 100.000 euro opgehaald via crowdfunding om uit te breiden. Een half jaar geleden stak een investeerder ook al een half miljoen in de streeksupermarkt. Oprichter Maarten Bouten legt uit hoe dat zit.

AD, 29-04-2021
Link naar het artikel

-----

Rechtstreex zet record en haalt binnen 12 uur een ton op met crowdfunding voor uitbreiding naar Den Haag
Lokaal voedsel bedrijf Rechtstreex uit Rotterdam zorgde afgelopen weekend voor een record bij crowdfundingplatform CrowdAboutNow. Binnen een halve dag was het maximale doelbedrag van de lening van €100.000 bereikt. Nooit eerder was een campagne zo snel rond.

BioJournaal 29-04-2021
Link naar artikel

-----

Rechtstreex haalt €100.000 op voor uitbreiding naar Den Haag
Lokaal voedselbedrijf Rechtstreex groeide afgelopen jaar zo hard dat het tijd werd om een eigen distributiecentrum voor Den Haag te openen. Op een crowdfunding voor de investering die daarvoor nodig is, werd door klanten zo enthousiast gereageerd dat het maximale bedrag van €100.000 binnen een halve dag was behaald. 

Dagblad070, 27-04-2021
Link naar artikel

Initiatiefnemer Maarten Bouten staat voor het verzamelpunt in Rotterdam

Maart 2021

Rechtstreex: lokale producten voor een eerlijke prijs
Reeuwijkdorp - Er komen meer en meer eerlijke, lokale producten op de markt. Je staat er versteld van wat er al allemaal biologisch wordt geproduceerd in het Groene Hart. Vanaf 24 maart kun je deze lokale producten online bestellen via www.rechtstreex.nl/reeuwijkdorp, om ze twee dagen later af te halen bij het Huis van Alles in Reeuwijk-Dorp.

Kijk op Bodegraven-Reeuwijk, 10-03-2021
Link naar artikel

-----

Meer aandacht en waardering bij Hoeve Avondrust tijdens coronacrisis
Vlaardingen - Eind 2011 openden Mirjam Warnars en haar partner hun boerderijwinkel. Hier verkopen ze niet alleen eigen producten zoals jam, mosterd en quiches, maar ook producten van collega-boeren uit de buurt. Bijna een jaar geleden besloot Mirjam wijkchef te worden bij Rechtstreex om zo nog meer boeren en makers uit de regio te steunen door hun lokale (seizoens)producten te verkopen.

Groot Vlaardingen, 04-03-2021
Link naar artikel

-----

Rechtstreex van de boer in de Haagse Vruchtenbuurt
Den haag - Sinds kort kunnen bewoners van de Vruchtenbuurt producten uit de regio zoals groente en fruit maar ook lekkers en snacks in hun eigen wijk kopen. Iedere vrijdag bouwt Mike Koot hiervoor zijn pop-up afhaalpunt op in lunchroom 'Op De Hoek' aan de Vlierboomstraat.

De Posthoorn Den Haag, 02-03-2021
Link naar artikel
 

Februari 2021

Duurzaam kanen dankzij een fonds
Biodiversiteit: De natuur rond Rotterdam moet een inhaalslag maken. Natuurmonumenten startte een project dat de natuur én de consument moet helpen.

Nrc, 25-02-2021
Link naar artikel

-----

Opening Rechtstreex van de boer in Damsigt
Vanaf nu kunnen inwoners van Voorburg ook in de wijk Damsigt terecht voor producten uit de regio. Karen de Mos bouwt iedere vrijdag haar pop-up afhaalpunt op in Wijkgebouw De Boot waar klanten hun bestelling kunnen afhalen.

Midvliet, 18-02-2021
Link naar artikel

Miljoenen naar ambitieus Rotterdams voorbeeldproject voor toekomst van de boeren
De Rotterdamse regio is het terrein van een ambitieus voorbeeldproject voor de toekomst van de boeren en de natuur in Nederland. Landbouwminister Schouten en de gemeente Rotterdam steunen de plannen. De Nationale Postcodeloterij steekt er miljoenen in.

Algemeen Dagblad, 18-02-2021
Link naar artikel

-----

Project 'Rotterdam de boer op'
Stad en platteland moeten weer met elkaar worden verbonden en het project 'Rotterdam de boer op'  heeft dat ook als doel. Verslaggever Jeroen de Jager liet zich rondleiden en directeur Marc van den Tweel van Natuurmonumenten legt uit waarom zij dit project zijn gestart.

Npo radio 1, 18-02-2021
Link naar artikel

-----

Rechtstreex 's-Gravenland viert eenjarig bestaan
Bijna een jaar geleden, op 14 februari 2020, opende Machtelt Mostert het eerste Rechtstreex-afhaalpunt van Capelle aan den IJssel. Elke woensdag en vrijdag zet ze met haar man een pop-up winkel op in wijkcentrum De Harp waar klanten hun bestelling kunnen ophalen. 'Op deze manier wil ik mensen in verbinding brengen met hun eten.'

Radio Capelle, 09-02-2021
Link naar artikel

-----

De boer aan huis: we willen meer eten zonder ‘tussenschakels’
Eten uit ‘de korte keten’, soms rechtstreeks van boer en tuinder, nam in 2020 een vlucht. Een keten kort houden én groeien is niet eenvoudig. Lokale voedselboxen, zoals die van Boerschappen, De Streekboer, Rechtstreex en het veel oudere Landzicht (sinds 1994), staan sinds corona in de schijnwerper. Maar de korte keten omvat meer.

NRC, 05-02-2021
Link naar artikel
 

Januari 2021

Afhaalpunt Rechtstreex.nl bij het Huys ten Donck
Een van de dromen die dit jaar wordt waargemaakt, is de mogelijkheid om het Tiendgebouw, een eeuwenoud Rijksmonument naast het Huys ten Donck, weer tot leven te brengen. Met deze samenwerking komt voor Jonkvrouw Catharina Groeninx van Zoelen ook een droom uit: “Al jaren wilde ik graag een pop-up Landgoedwinkeltje opzetten in de Salon van het Tiendgebouw, wat zich hier zo mooi voor zou lenen. Op deze wijze kunnen we direct meer dan 500 lokale producten aanbieden van boeren en makers uit de regio die via Rechtstreex.nl te bestellen zijn." 

RTV Ridderkerk, 21-01-2021
Link naar artikel

-----

Online boodschappendienst Rechtstreex in turbo-drive 
“Mijn eerste idee was ‘een winkel kan niet uit’. Hoge huur, lange openingstijden; daar moet je wel héél veel omzet voor draaien. Toch gaan we dit jaar iets winkelachtigs openen.” Maarten Bouten, initiatiefnemer van Rechtstreex, schetst een van de plannen waarmee Rechtstreex kan experimenteren dankzij de investering van Ifund afgelopen najaar. Ook de service en het aantal ophaalpunten uitbreiden staan op het programma voor 2021.

Rotterdam Food Cluster,14-01-2021
Link naar artikel
 

December 2020

Rechtstreex slaat tussenhandel over 
Een lokale en transparante voedselketen, dat is wat Maarten Bouten voor ogen had bij de oprichting van Rechtstreex. Via het verkoopplatform kunnen inwoners van Rotterdam, Den Haag en ommeland lokaal geproduceerde boodschappen doen, zonder grootschalige tussenschakels. ''Eten is persoonlijk, maar de keten is nu grotendeels geindustrialiseerd.''

EVMI, 09-12-2020
Link naar artikel

-----

Rechtstreex en Hoeve Rust-hoff hebben primeur met eerste biologische boerderijzuivel in de regio
Als je melk en yoghurt direct van de boer wilt kopen, dan kan dat. Maar wil je biologische zuivel, dan was je in de omgeving van Rotterdam tot nu toe aangewezen op de supermarkt. Daar is verandering in gekomen nu Jeroen en Gusta van der Kooij van Hoeve Rust-hoff in Maasland de melk van hun Blaarkopkoeien op de boerderij verwerken tot volle melk en yoghurt. Deze is sinds kort te verkrijgen via de 50 afhaalpunten van lokale boodschappen webshop Rechtstreex in Rotterdam, Den Haag, Gouda en Dordrecht.

Bio Journaal, 09-12-2020
Link naar artikel
 

Oktober 2020

Met een half miljoen euro mikt streekproductenwinkel Rechtstreex op honderdduizenden klanten.
Investeerder Ifund steekt een half miljoen in streekproductenwinkel Rechtstreex uit Rotterdam. Ifund investeerde eerder al in BlueCity, de nieuwe bestemming van het voormalige zwemparadijs Tropicana. Met de 500.000 euro kan Rechtstreex verder uitbreiden.

AD, 21-10-2020
Link naar artikel
 

September 2020

Rechtstreex groeit in Goudse regio: ‘Ik wil meer lokaal boodschappen doen’.
Steeds meer mensen eten graag voedsel dat uit de buurt komt. Rechtstreex, dat verse seizoensgebonden producten van lokale boeren levert, profiteert daarvan. In Gouda is deze maand het derde afhaalpunt geopend. 

AD, 17-09-2020
Link naar artikel

-----

Rechtstreex: een duurzame, transparante en lokale voedselketen
In de afgelopen zes maanden heeft de economie in onze stad een flinke klap gekregen. Het verhaal van het Rotterdamse voedselbedrijf Rechtstreex is een uitzondering hierop. 

De Ster Kralingen, 11-09-2020
Link naar artikel
 

Juli 2020

Genieten van de lekkerste lokale seizoensgebonden producten
Maarten Bouten (oprichter van Rechtstreex) en Mariska Slappendel (wijkchef van het afhaalpunt in de Weimarstraat) vertellen over de visie van Rechtstreex.

Haagse Handen, 10-07-2020
Link naar artikel
 

Juni 2020

Support Your Locals doorslaand succes; omzet Rechtstreex stijgt met 250 procent
De Support Your Locals boxen zijn een doorslaand succes, in de grote steden zijn er meer dan 30.000 dozen met producten van lokale producenten verkocht. Rechtstreex, dat inzet op een lokale voedselketen heeft haar omzet tijdens de coronatijd met 250 procent zien stijgen. Dat blijkt uit een inventarisatie van Stichting DOEN onder enkele duurzame ondernemers die DOEN in het kader van hun duurzaam voedselsysteem programma ondersteunt. 

Duurzaam ondernemen, 30-06-2020
Link naar artikel
 

Mei 2020

De omzet van Rechtstreex is sinds ‘corona’ vier keer zo groot: er blijkt grote behoefte aan voedsel direct van de boer – en dichtbij.
''Er is geen sprake van dat boeren – „makers”, zegt Bouten – met hun producten blijven zitten nu er geen markten zijn en er nauwelijks wordt geleverd aan de horeca. „Wij zijn een alternatief afzetkanaal, we stemmen vraag een aanbod op elkaar af, er hoeft niets te worden doorgedraaid. We zijn een lokaal geworteld systeem en dat is in deze situatie robuuster. Onze makers zijn ook geen industrieboeren die het vooral van de export moeten hebben. Daar doen wij geen zaken mee. Wij werken met boeren die het contact met hun klanten belangrijk vinden.”
NRC, 07-05-2020
Link naar artikel
 

April 2020

Kopen bij de lokale boer hipper dan ooit: ‘Er wordt rond Rotterdam zo veel geteeld’
"Ook bij het Rotterdamse bedrijf Rechtstreex, dat van 120 boeren en makers uit de regio Rotterdam producten aan de man brengt, zijn de pakketten met groenten, fruit en andere levensmiddelen niet aan te slepen. Oprichter Maarten Bouten registreert een enorme toename van het aantal bestellingen sinds het uitbreken van de coronacrisis. ,,Normaal hebben we rond de duizend bestellingen, deze week zitten we al op 2600’’, zegt hij. ,,Mensen bestellen ook nog eens 30 procent meer dan gebruikelijk.’’"
Algemeen Dagblad, 11-4-2020
Link naar artikel

-----

Topdrukte voor winkel Rechtstreex op GOUDasfalt
"De Goudse vestiging van streekproductenwinkel Rechtstreex draait overuren sinds de Coronacrisis. Vanaf GOUDasfalt voorzien zij Gouwenaars inmiddels twee dagen in de week van verse streekproducten. De vraag is verdubbeld ten opzichte van normaal, zegt Trees van der Gun van Rechtstreex: “Toen net de Corona begon hadden we in de 60, de week erop 72 en toen heb ik de website stopgezet, anders gingen we over de 100”."
De Goudse, 10-4-2020
Link naar artikel


Foto door Peter Riphagen

Afhaalpunt met biologische streekproducten een succesnummer tijdens coronacrisis
"Boer Peter van der Erve uit Goudswaard werkt samen met Rechtstreex en levert heel wat producten: aardappelen, uien, rode bieten, wortels en pompoenen. Hij maakt zich door de coronacrisis flinke zorgen om zijn bedrijf." (...) "Hij vindt het hartverwarmend om te zien dat zijn regiogenoten zo collectief bezig zijn met het ondersteunen van de boeren uit de regio. "Dit is mijn insteek en mijn visie: zelf een product afzetten in de buurt. En ja, dat mensen dit steunen is geweldig. Ben ik erg blij om. Het zou voor mij erg belangrijk zijn als dit doorzet.""
Rijnmond, 04-04-2020
Link naar artikel


Foto: Rijnmond

Maart 2020

Bas Huijser verkoopt na aflopen contract ook in laatste weken nog kropsla
"Uit de kas van zo'n zevenduizend vierkante meter zullen de komende drie weken nog de laatste kroppen verkocht moeten worden. Ook via Rechtstreex, een verkoopplatform dat bouwt aan een alternatieve lokale voedselketen. De kroppen van Huijser worden er vanaf vanmiddag te koop aangeboden. "Ik ga dus in ieder geval nog een deel van mijn sla wel verkopen", toont Bas zich optimistisch."

AGF, 23-03-2020
Link naar artikel
 

Februari 2020

Streekproducten zijn duur, maar razend populair
"En Muller is niet de enige. Die andere jonge online supermarkt, Crisp, wil het voor consumenten makkelijker maken om lokale producten te kopen. En traditionele supermarkten bieden vaker seizoensproducten uit de omgeving aan. En dan zijn er nog talloze regionale initiatieven zoals de Streekboer in Noord-Nederland, Rechtstreex in de regio Rotterdam en het Brabantse Boerschappen."

RTL Z, 21-2-2020
Link naar artikel
 

Januari 2020

Dag Jumbo, hallo streekboer
Aan het denken gezet door protesterende boeren, vraagt journalist Flip van Doorn zich af waarom hij naar de supermarkt moet om te kopen wat de boeren in zijn directe omgeving produceren.

Trouw, 25-01-2020
Link naar artikel
 

November 2019

Lokaal en eerlijk eten in Stadspolders en Dubbeldam
"Stichting Steunpunt Drechtstadsboer werkt aan het versterken van de korte voedselketen in de Drechtsteden. Met de opening van een afhaalpunt van Rechtstreex in Het Polderwiel in Stadspolders hebben bewoners van deze en omliggende wijken een alternatief voor gezond eten met een eerlijke prijs voor de boeren uit de regio."

Dordrecht.net, 07-11-2019
Link naar artikel
 

Februari 2019

Online streeksupermarkt haalt in mum van tijd geld op voor verhuizing
"Rechtstreex verhuist naar een nieuw onderkomen. De Rotterdamse online winkel in streekproducten moest op stel en sprong het huidige pand uit. Een crowdfundactie bracht uitkomst. ,,Op woensdag hadden we ons doel van vijftigduizend euro bereikt.”"

Algemeen Dagblad, 15-02-2019
Link naar artikel
 

November 2018

Met deze 9 tips kun je zelf verspilling tegengaan
,,Koop eens de minder mooie paprika’’, zegt Rachelle Eerhart van Rechtstreex. Bij Rechtstreex kun je lokale boodschappen bestellen, en afhalen op het afhaalpunt in jouw buurt. ,,Wij kopen op basis van de bestellingen, rechtstreeks in bij de boer, en halen het af met ons busje.”

Algemeen Dagblad, 30-11-18
Link naar artikel
 

Mei 2018

Streekproducten Rechtstreex uit de molen
"Agata Ronteltap zet wekelijks vrijdag en zaterdag enkele uren de deuren open om haar klanten in de stad de bedienen. Dan moeten ze wel voor woensdag half 11 in de ochtend hun bestelling hebben doorgegeven."

Schiedam 24, 12-05-2018 
Link naar artikel
 

Maart 2018

Waar stad en land elkaar ontmoeten kunnen we de wereld voeden
"Pioniers als Rechtstreex bij Rotterdam, Atlantis Handelshuis in Noord-Holland en Buren&Buren, nu actief in negen Europese landen, hebben nog een lange weg te gaan om de ‘niche’ te ontgroeien. Voor de moderne Flevolandse aardappelboer is de wereldmarkt dichterbij dan de vrijdagmarkt in Amsterdam-Noord. Terwijl juist stad-landinitiatieven verbinding brengen en daarmee een grote betekenis hebben voor de transitie van het voedselsysteem."

De Volkskrant, 19 maart 2018
Link naar artikel
 

Oktober 2017

Wonen in gemaal Reinier Blok.... te gek!
"Lisette en Michel zijn in september begonnen met een afhaalpunt voor streekproducten. Dit is een initiatief van Rechtstreex, een organisatie die de boeren dichter bij de consument wil brengen. Boeren in de regio bieden hun producten rechtstreeks aan de consument aan."

IJssel en Lekstreek, 18-10-2017
Link naar artikel
 

Augustus 2017

Groente, fruit en vlees van boer bij afhaalpunt
""Waar veel biologische winkels uitblinken in hogere prijzen, is dat bij Rechtstreex niet, aldus Bouten. ,,In een supermarkt weet je wat je betaalt, maar niet wat het kost’’, klinkt het cryptisch. ,,Fruit en groenten zijn vaak duur en vlees is goedkoop. De boer is daar de dupe van. Bij ons krijgt de boer een vaste marge van 57 cent per elke euro die wij verdienen.’’"

Algemeen Dagblad, 26-08-17
Link naar artikel


Foto © Frank de Roo

Januari 2017

Superfood groeit gewoon om de hoek
Wij hebben een paar duizend klanten, van Hillegersberg tot Delfshaven'', zegt Bouten, die Rechtstreex drie jaar geleden oprichtte. ,,Aardappelen en uien zijn basisbehoeften die altijd worden verkocht. Maar je merkt ook in Rotterdam dat zogenoemde superfoods als quinoa, boekweit, kikkererwten en sorghum steeds populairder worden. De mensen staan daar echt voor open.'' 

Algemeen Dagblad, 15-01-2017
Link naar artikel