Met elkaar eerlijk vooruit

Elke locatie is anders en bij elke locatie past een ander soort afhaalpunt. Hoewel de punten overeenkomsten hebben, gaan we altijd uit van een gezamenlijk voordeel met de locatie. Een afhaalpunt van Rechtstreex zorgt voor extra aanloop en klanten voor de eigen activiteiten. Daarnaast kunnen we samen evenementen of activiteiten organiseren en kan het runnen van een afhaalpunt een activiteit zijn voor clienten (zorg) of vrijwilligers. 

Wat voor plekken zijn geschikt

De locatie is bepalend voor het succes van het afhaalpunt.  Bij het zoeken naar een geschikte locatie kijken we naar de visie van de mensen achter de locatie, de bereikbaarheid, parkeergelegenheid, zichtbaarheid en de sfeer. Het beste is een locatie die op de looproute van mensen ligt of waar mensen ook voor andere dingen naartoe komen. Voorbeelden hiervan zijn een buurtcentrum, hotel, winkel, restaurant, school, kantoor, theater of bij iemand thuis.

Hoeveel ruimte is er nodig

Voor een afhaalpunt is er een ruimte van minimaal 10 - 20m2 nodig. Deze plek kan permanent, of wekelijks een aantal uur beschikbaar zijn. Qua meubels en inrichting kan ook worden gedacht aan opklapbare stellingen, verrijdbare kasten etc. De inrichting komt altijd in overleg met de locatie en de wijkchef tot stand. Het is belangrijk dat de containers waarin Rechtstreex de producten levert, op de locatie kunnen achterblijven op een veilige, liefst afgesloten plek. De container (1x1x2 meter (LBH)) en de blauwe kratten die erop staan zijn waardevol, dus het is belangrijk dat deze veilig staan. De levering bestaat meestal uit 1,  2 of 3 containers. Als er geen plek is voor alle containers, kunnen we tijdens de levering de kratten direct afstapelen zodat de container meteen terug kan met de vrachtwagen. Dit heeft nooit de voorkeur.

Spullen op het afhaalpunt

Om het punt succesvol te runnen, neemt de wijkchef ook de volgende spullen mee. Na sluiting van de dag moeten die op de locatie opgeslagen kunnen worden. 

  • Koelkast en vriezer. Tot 20 klanten per week is een tafelmodel voldoende, daarna is een hogere koelkast nodig.
  • Nauwkeurige weegschaal, bij voorkeur geijkt
  • Laptop of tablet
  • Internetverbinding
  • Stelling of andere kast voor kratjes met bestellingen die klaar zijn.
  • Balie/tafel om aan te werken en een plaats waar klanten hun boodschappen kunnen inpakken.
  • Krat met promotiemateriaal, schort, papieren zakjes.

Deze inrichting van het afhaalpunt wordt door de wijkchef of door Rechtstreex verzorgt. Hierbij wordt ook gedacht aan het gezellig maken van de omgeving, zodat klanten zich thuis voelen. Posters, een vlag en een stoepbord zorgen voor herkenbaarheid van de plek. Het is bovendien belangrijk dat de locatie schoon en netjes is en dat de ruimte kan worden geventileerd.

Openingstijden

De meeste afhaalpunten zijn open van 16:00 uur tot 19:00 uur op de dag van de levering en sommige punten ook de ochtend van de volgende dag. Een enkele is een hele dag open. Het voordeel van einde middag/begin avond is dat mensen ook na hun werk nog boodschappen kunnen halen. Hoe vroeger het punt open is, hoe vroeger de levering moet komen. De openingstijden worden in overleg vastgesteld. 

Verdiensten

Op de meeste locaties leveren we een wederdienst of er ontstaat een gezamenlijk voordeel van de samenwerking. Een enkele keer wordt er een huurbedrag afgesproken. Omdat de afhaalpunten maar een paar uur per week open zijn, is reguliere huur van een pand binnen het concept van Rechtstreex niet rendabel. Heb je wel zin in meer uitdaging en de mogelijkheid iets te verdienen met het afhaalpunt? Dan kun je de locatie zelf gaan runnen! Lees meer over wijkchef worden.

Interesse of meer weten? Neem contact op met Nine: 0630681499 - nine@rechtstreex.nl