Over Rechtstreex

Rechtstreex droomt van een eerlijker, gezonder en duurzamer voedselsysteem. Een lokale voedselketen waarin consumenten direct bij boeren en makers uit hun buurt boodschappen doen. Een alternatief voor de supermarkt, waarbij transparantie en duurzaamheid belangrijker zijn dan winstmaximalisatie. Stapje voor stapje brengen we dit sinds 2013 in de praktijk. Met een hechte community van boeren, makers, medewerkers, wijkchefs en klanten zorgen we dat wekelijks duizenden mensen van vers, gezond en duurzaam eten uit de eigen regio kunnen genieten.

Allround marketing en communicatie medewerker

Jouw primaire taak is om, met oprechte marketing, klanten te werven die voor langere tijd boodschappen bij ons blijven doen. Je zorgt voor aantrekkelijke content op onze kanalen en maakt mooie campagnes om onze missie onder de aandacht te brengen bij onze doelgroep. Je schrijft nieuwsbrieven, ondersteunt onze oprichter Maarten bij zijn communicatie en bent sparringpartner voor overige collega’s in hun communicatievraagstukken. Je vindt het leuk om Rechtstreex te vertegenwoordigen op evenement en zorgt ook daar voor een goede uitstraling van het bedrijf. Omdat we een kleine organisatie zijn zoeken we eigenlijk een schaap met vijf poten, kom jij daarbij in de buurt? 

 

Verantwoordelijkheden

 1. Je bent samen met de directie in de lead bij het realiseren van onze marketing doelstelling o.g.v. klantwerving en retentie;

 2. Je stuurt een klein team van freelancers aan o.g.v. socials ads, dtp werkzaamheden en eventuele andere expertises

 3. Je maakt en beheert een contentkalender voor onze belangrijkste kanalen (Facebook, instagram, Linkedin);

 4. Je beheert onze wekelijkse nieuwsbrieven, schrijft blogs en zorgt dat de content op onze website en app actueel blijft;

 5. Je zorgt voor succesvolle online advertentiecampagnes op Google, Facebook en Instagram;

 6. Je organiseert en bezoekt evenementen en markten waar we met onze doelgroep in contact kunnen komen.

 

Vereisten

 • Je hebt een vlotte pen en schrijft makkelijk content voor verschillende kanalen (socials, nieuwsbrieven, website);

 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als marketeer in de voedselsector;

 • Je kunt zelfstandig werken met Google Analytics, Google Ads en Meta Ads;

 • Je bent handig met beeldbewerking voor foto’s en video’s;

 • Je bent flexibel, proactief en in staat om in een dynamische omgeving te werken;

 • Afgeronde HBO of WO opleiding o.g.v. marketing of communicatie;

 • Minimaal 32 uur per week beschikbaar;

 • Je bent gedreven om aan een duurzamer voedselsysteem te werken.

Solliciteren

Deze vacature biedt een uitgelezen kans voor marcom professionals die hun talent willen inzetten voor een duurzamere samenleving en een gezonder voedselsysteem. Word jij onderdeel van ons diverse team van gepassioneerde collega’s met een gedeelde missie? We zien je CV en motivatiebrief (of video!) graag vóór 31 mei 2024 tegemoet via mathijs@rechtstreex.nl.