• NIEUW
  • Ajvar - Kroatische paprikasaus
    12-05-2021

    Ajvar - Kroatische paprikasaus

    Dit recept is ingestuurd door een klant van Rechtstreex. De saus/smaakmaker komt uit de keuken van de Balkan en wordt overal bij gegeten.

     

    2-4 personen
    bereiden 55 minuten
       
       
    Ingrediënten uit jouw keuken   
    1 aubergine
    3 rode, oranje of gele paprika's
    1 stokbrood

    Ingrediënten van jou
    1 verse rode peper of 1 tl. gedroogde chili
    2 tenen knoflook, geperst 
    olijfolie
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven op 200 graden Celsius.
    • Prik rondom gaatjes in de aubergine. Leg de aubergine,  paprika's en eventueel de rode peper op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 30 min. in de oven. 
    • Haal de groenten als ze goed zacht zijn uit de oven. Laat even afkoelen en verwijder de stelen en zaden (ook van de aubergine, deze kunnen bitter zijn). Snijd in kleine stukken en pureer in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde puree.
    • Verwarm in een pan ruim olie en fruit de knoflook heel even aan. Doe dan gelijk de puree erbij. Heb je geen verse peper gebruikt, voeg dan nu de gedroogde peper toe. Laat 15 min. stoven met een deksel op de pan, zodat alle smaken goed los komen. De kleur is natuurlijk afhankelijk van welke kleur paprika's je gebruikt.  
    • Je kunt de saus in een steriele pot doen en er een laagje olie op gieten. Draai dan gelijk de deksel erop, dan trekt deze vacuüm en zo blijft de saus heel lang goed.
    • De saus combineert overal bij, eet 'm bijvoorbeeld als dip bij brood of als saus bij vlees, vis of vegetarische gerechten. Ook lekker bij de Kroatische stamppot, klik hier voor het recept. 
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.