Ingrediënten uit jouw keuken
2 bossen snijbiet (±600gr.), gewassen
500 gr. vastkokende aardappels, geschild
Ingrediënten van jou
1 verse rode peper of 1 tl. gedroogde chili
2 tenen knoflook, gehakt
olijfolie
gemalen peper en zout
En aan de slag!
2 bossen snijbiet (±600gr.), gewassen
500 gr. vastkokende aardappels, geschild
Ingrediënten van jou
1 verse rode peper of 1 tl. gedroogde chili
2 tenen knoflook, gehakt
olijfolie
gemalen peper en zout
En aan de slag!
- Snijd de aardappel in blokjes. Neem een grote pan met water en een snuf zout, doe de aardappels erin en en breng aan de kook.
- Snijd de gewassen snijbiet in reepjes. Houd het blad en de stelen apart. Laat de aardappels 10 min. koken. Voeg dan de snijbiet toe, eerst de stelen en na 2 min. het blad. Laat dan nog ±8 min. koken. Laat goed uitlekken in een vergiet.
- Verwarm ruim olie in een pan en fruit dan heel even de knoflook aan. Doe gelijk het snijbietmengsel erbij en bak al roerend 2-4 min.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer met brood.
Tip: Als je tijd hebt maak ook eens 'Ajvar', een Kroatische dip van paprika en aubergine. klik hier voor het recept.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!