• NIEUW
  • Blitva - Kroatische snijbiet

    Blitva - Kroatische snijbiet 

    Dit autenthieke Kroatische Balkanrecept is ingezonden door een klant van Rechtstreex. Het is een soort stamppot met veel groenten.

     

    2 personen
    bereiden 30 minuten
       
       

     
    Ingrediënten uit jouw keuken   
    2 bossen snijbiet (±600gr.), gewassen
    500 gr. vastkokende aardappels, geschild

    Ingrediënten van jou
    1 verse rode peper of 1 tl. gedroogde chili
    2 tenen knoflook, gehakt
    olijfolie
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Snijd de aardappel in blokjes. Neem een grote pan met water en een snuf zout, doe de aardappels erin en en breng aan de kook.
    • Snijd de gewassen snijbiet in reepjes. Houd het blad en de stelen apart. Laat de aardappels 10 min. koken. Voeg dan de snijbiet toe, eerst de stelen en na 2 min. het blad. Laat dan nog ±8 min. koken. Laat goed uitlekken in een vergiet.
    • Verwarm ruim olie in een pan en fruit dan heel even de knoflook aan. Doe gelijk het snijbietmengsel erbij en bak al roerend 2-4 min.
    • Breng op smaak met peper en zout.
    • Serveer met brood.

    Tip: Als je tijd hebt maak ook eens 'Ajvar', een Kroatische dip van paprika en aubergine. klik hier voor het recept. 

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief