• NIEUW
  • Blitva - Kroatische snijbiet
    12-05-2021

    Blitva - Kroatische snijbiet 

    Dit autenthieke Kroatische Balkanrecept is ingezonden door een klant van Rechtstreex. Het is een soort stamppot met veel groenten.

     

    2 personen
    bereiden 30 minuten
       
       

     
    Ingrediënten uit jouw keuken   
    2 bossen snijbiet (±600gr.), gewassen
    500 gr. vastkokende aardappels, geschild

    Ingrediënten van jou
    1 verse rode peper of 1 tl. gedroogde chili
    2 tenen knoflook, gehakt
    olijfolie
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Snijd de aardappel in blokjes. Neem een grote pan met water en een snuf zout, doe de aardappels erin en en breng aan de kook.
    • Snijd de gewassen snijbiet in reepjes. Houd het blad en de stelen apart. Laat de aardappels 10 min. koken. Voeg dan de snijbiet toe, eerst de stelen en na 2 min. het blad. Laat dan nog ±8 min. koken. Laat goed uitlekken in een vergiet.
    • Verwarm ruim olie in een pan en fruit dan heel even de knoflook aan. Doe gelijk het snijbietmengsel erbij en bak al roerend 2-4 min.
    • Breng op smaak met peper en zout.
    • Serveer met brood.

    Tip: Als je tijd hebt maak ook eens 'Ajvar', een Kroatische dip van paprika en aubergine. klik hier voor het recept. 

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL