• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Zuivel
  • Vega, vlees en vis
  • Brood en banket
  • Meel, bonen en pasta
  • Zoet en hartig beleg
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Sauzen en smaakmakers
  • Lekkers en snacks
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Blitva - Kroatische snijbiet

    Blitva - Kroatische snijbiet 

    Dit autenthieke Kroatische Balkanrecept is ingezonden door een klant van Rechtstreex. Het is een soort stamppot met veel groenten. Serveer er Ajvar (Kroatische dip van paprika en aubergine) en brood bij. Let op: de Ajvar is niet inbegrepen, klik hier voor het recept. 

    Aantal personen
    2 personen

    Bereiden 
    30 minuten

    Ingrediënten uit jouw keuken   
    2 bossen snijbiet (±600gr.), gewassen
    500 gr. vastkokende aardappels, geschild

    Ingrediënten van jou
    1 verse rode peper of 1 tl. gedroogde chili
    2 tenen knoflook, gehakt
    olijfolie
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Snijd de aardappel in blokjes. Neem een grote pan met water en een snuf zout. Doe de aardappels erin en en breng aan de kook.
    • Snijd de gewassen snijbiet in reepjes. Houd het blad en de stelen apart. Laat de aardappels 10 min. koken. Voeg de snijbiet toe, eerst de stelen en na 2 min. het blad. Laat dan nog ±8 min. koken. Laat goed uitlekken in een vergiet.
    • Verwarm ruim olie in een pan en fruit dan heel even de knoflook aan. Doe gelijk het snijbietmengsel erbij en bak al roerend 2-4 min. Breng op smaak met peper en zout.
    • Serveer met een stukje vlees of met Ajvar en brood zoals op de foto. Klik hier voor het recept van Ajvar.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Rechtstreex Rotterdam
    Rotterdam

    Blitva - Kroatische snijbiet

    € 5.68
    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief