• NIEUW
 • A.K Langendoen

  A.K Langendoen

  Rachelseweg 4, Simonshaven

  Bram Langendoen is een akkerbouwer en vollegrondsgroenteteler in Simonshaven. Samen met zijn vrouw Colinda teelt hij hier aardappelen, graan, spruiten en (kleinschalig) rode kool en bloemkool.

  Bram teelt de gewassen zo duurzaam mogelijk. Hij is zeer bewust bezig met de bodem en plantweerbaarheid van de gewassen. Sinds 2014 is Bram gestopt met ploegen en doet hij aan niet-kerende grondbewerking (NKG). Dit verbetert de structuur van de grond en zorgt voor een rijker bodemleven. Maximale opbouw van organische stof draagt bij aan natuurlijke processen in de bodem als vertering van gewasresten, waterinfiltratie en een betere bodemstructuur. Onkruidbestrijding wordt in de groentegewassen hoofdzakelijk mechanisch uitgevoerd en bij het bestrijden van ziekten en plagen wordt rekening gehouden met natuurlijke vijanden. Het was daarom een kleine stap om vanaf 2018 de spruiten te telen volgens de voorwaarden van “On the way to PlanetProof”.

  De interesse van Bram en Colinda ligt meer in de diversiteit en kleinschaligheid dan in de intensievere en grootschalige teelt. Zij richten zich daarom steeds meer op de korte keten en afzet in de directe omgeving. Zij leveren hun groenten aan diverse boerderijwinkels in de omgeving en hebben sinds kort een eigen kraampje aan de weg voor rechtstreekse verkoop aan consumenten: Lekker vers van de Rachelseweg.

  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.