• NIEUW
 • Dordts local

  Dordts local

  Zeedijk 4, Dordrecht

  Sinds mei 2021 is er échte lokale koolzaadolie verkrijgbaar onder de naam Dordts Local. Deze koolzaadolie uit Dordrecht wordt geproduceerd door de Agrarische Natuurvereniging BoerEnGroen. De vereniging bestaan uit vijf boeren: Maurice, Ron, Willem, Carrel en Jan. Samen hebben ze diverse projecten ten behoeve van natuurbehoud, zoals het beheren en aanleggen van akkerranden. Buiten hun eigen boerenbedrijven en de werkzaamheden van de vereniging om, telen ze ook duurzame producten zoals koolzaad. 

  Bij het proces komt heel wat kijken. Het telen van de planten, het oogsten en persen van de zaden, het bottelen van de olie en het verhandelen van het eindproduct gebeurt allemaal in eigen beheer. De planten zijn een toevoeging aan het landschap. 's Winters zorgen de koolzaadplanten voor beschutting en later in het jaar zijn de bloemen een voedingsbron voor de bijen. Na de oogst wordt de plant volledig gebruikt: van de zaden wordt olie geperst en de rest wordt tot stro verwerkt. De pulp die overblijft na het persen, vormt eiwitrijke voeding voor de veeteelt.

  De olie is volledig plantaardig en heeft een romige, nootachtige smaak. Lekker in een salade, maar ook om mee te bakken.

  Dordts local
  Dordrecht
  Koolzaadolie
  9.10
   VRIENDENPRIJS: €8.01
  flesje (200 ml.)
  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.