• NIEUW
 • Aspergekwekerij C. van Tiggelen

  Aspergekwekerij C. van Tiggelen

  Steenbergseweg 21, Halsteren

  De aspergekwekerij C. van Tiggelen in Halsteren wordt gerund door de eigenaren Cees van Tiggelen (60) en Mariette van Tiggelen (57) samen met hun dochter Michelle van Tiggelen en het is daarmee een echt familiebedrijf. In de drukte van het seizoen krijgen ze hulp van een vaste club mensen uit de buurt. Van Tiggelen teelt op biologische wijze asperges met een SKAL certificaat. Daarnaast heeft het bedrijf ook een tak met gangbare akkerbouw met suikerbieten, graan en pootaardappelen.

  De asperges worden geteeld op de volle en koude grond, zonder verwarmde bedden en gebruik van dubbelplastic. De asperges worden vooral verkocht in de boerderijwinkel en in het automaat. Rechtstreex gaat de witte asperges en later in het seizoen ook groene asperges aanbieden.

  Hoe het is begonnen; Vanaf 1981 was Cees van Tiggelen werkzaam in het bedrijf van zijn ouders. Op dat moment was het bedrijf actief in het telen van akkerbouwmatige gewassen, asperges en in de melkveesector. Omdat Cees geen ambities had voor de meelkveesector is deze tak afgestoten en ligt de focus nu op het telen van gewassen. In 2008 hebben Cees en Mariette de stap gezet om naast de gangbare manier van telen ook biologisch te telen. Niet veel later hebben Cees en Mariette de biologische Brabantse Wal Asperge op de markt gezet. De meeste producten worden verkocht in de boerderijwinkel en in het automaat. In hun 'thuiswinkel' vind je ook aspergewijn, biologische wijn en een ruim assortiment ambachtelijke meelproducten van de nabijgelegen Sint Antoniusmolen.

  OP = OP
  BIO
  OP = OP
  Aspergekwekerij C. van Tiggelen
  Halsteren
  Asperge-buitenbeentjes (ongeschild)
  Biologisch
  6.86
   VRIENDENPRIJS: €6.04
  500 gram (500 gram)
  BIO
  Aspergekwekerij C. van Tiggelen
  Halsteren
  Asperges wit AA (ongeschild)
  Biologisch
  9.93
   VRIENDENPRIJS: €8.74
  500 gram
  OP = OP
  BIO
  OP = OP
  Aspergekwekerij C. van Tiggelen
  Halsteren
  Dunne asperges - ongeschild
  Biologisch
  8.39
   VRIENDENPRIJS: €7.38
  500 gram (500 gram)
  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.