• NIEUW
 • Benjamin Goudswaard

  Benjamin Goudswaard

  Zinkweg 296, Oud-Beijerland

  Benjamin Goudswaard woont op de Zinkweg, vlakbij Oud-Beijerland in de Hoeksche Waard. Hij is de buurman van Bloemkolen Bas. 

  Zijn opa en vader waren tuinder, maar toen Benjamin klein was is de boomgaard die zij hadden gerooid en het land verhuurd aan een andere boer. Zoon Benjamin neigde echter toch naar een agrarisch bestaan en deed de Landbouwschool in Dronten. Vooral het gezond maken en houden van de bodem werd zijn passie en op dit thema studeerde hij dan ook af.

  Op het stukje land wat nu ruim 100 jaar in de familie zit, probeert hij zijn eigen ideeën over duurzaam boeren in de praktijk te brengen. Centraal hierin staat de zorg en focus voor de bodem. In de praktijk betekent dit het stimuleren van bodemleven, het minimaal bewerken en berijden van de grond met zo licht mogelijke machines, het zoveel mogelijk toevoegen van organische stof en het gebruik van dierlijke mest. Een gezonde bodem is voor Benjamin dé basis voor een gezonde, geslaagde teelt.

  Duurzaam boeren betekent voor hem ook kleinschalig werken, met vaak kleinere en oudere machines die dus een lange levensduur hebben en waarvoor minder fossiele brandstoffen nodig zijn dan voor grote machines. Het houdt ook in dat Benjamin veel met de hand doet.

  Vanwege het relatief vele handwerk, is het gebrek aan tijd de beperkende factor voor de soorten en het aantal producten die hij teelt. De gewassen die hij via Rechtstreex verkoopt zijn rode en witte aalbessen, stoofperen en aardperen. Deze gewassen worden onbespoten geteeld. De enige chemie die bij deze teelten wordt gebruikt, is kunstmest in het vroege voorjaar. Hierdoor krijgen deze gewassen een vroege stimulans voor een groeizame start, wat later in het seizoen helpt om de planten gezond en vitaal te houden. Hierdoor is chemische gewasbescherming niet nodig.

  OP = OP
  OP = OP
  Benjamin Goudswaard
  Oud-Beijerland
  Rode aalbessen
  Onbespoten
  3.71
   VRIENDENPRIJS: €3.26
  bakje (250 gram)
  OP = OP
  OP = OP
  Benjamin Goudswaard
  Oud-Beijerland
  Witte aalbessen
  Onbespoten
  3.71
   VRIENDENPRIJS: €3.26
  bakje (250 gram)
  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.