• NIEUW
 • B.A. Doelman

  B.A. Doelman

  Hoefweg 6, De Lier

  Bert Doelman is gespecialiseerd in het telen van groene en gele courgettes onder glas. Begin 1991 begon Bert met zijn vader en broer met de teelt van courgettes en sla in Maasdijk. In 2015 is hij verder gegaan met de teelt van groene en gele courgettes in een kas van 2 hectare in De Lier. 

  De oogst (met de hand) start eind februari en eindigt half november. De kas is voorzien van buisverwarming. In december en januari staat de kas leeg, dus stoken is in de koudste maanden niet nodig. 

  De teelt vindt plaats op steenwolmatten. Voor het bestuiven van de courgettes maakt Doelman gebruik van hommels. Begin 2020 heeft Doelman een nieuw ontsmettingssysteem geïnstalleerd om zo het water her te gebruiken. Als het regenwater op is, kan op deze manier het oppervlaktewater ontsmet worden, net als het afvoerwater na gebruik in de kas. Voor de gewasbescherming wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische gewasbescherming, maar om besmettingen met echte meeldauw en witte vlieg te voorkomen, worden zo nu en dan andere middelen ingezet.  

  B.A. Doelman
  De Lier
  Courgette
  1.46
   VRIENDENPRIJS: €1.28
  stuk (300-450 gram)
  B.A. Doelman
  De Lier
  Gele courgette
  1.94
   VRIENDENPRIJS: €1.71
  stuk (300-450 gram)
  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.