• NIEUW
 • Bijenbaas

  Bijenbaas

  Over Boeicop 19, Schoonrewoerd

  Wouter wint honing uit de Nederlandse natuur, en die honing wordt verwerkt door mensen die er om goede redenen mee bezig willen zijn. Bijenbaas houdt bijen in Nederlandse natuur. Ze gebruiken geen schadelijke middelen en ze brengen de bijen nooit naar fruittelers en andere kwekers die wel met chemische gewasbescherming werken. De bijen wonen in duurzame, houten kasten en we monitoren hun gezondheid voortdurend. Ze reizen überhaupt niet met de bijenvolken, want dat verstoort en is daarom niet goed voor de gezondheid van hun bijen. Elke pot honing is via de code op de deksel terug te leiden naar de lokale bijenbaas en naar de plek waar hij zijn bijen houdt. Vanuit de bijenraat gaat de honing direct het potje in.

  Om er zeker van te zijn dat er voldoende ruimte en natuur is voor de bijen, verwerven ze voor elke verkochte pot honing van Bijenbaas een vierkante meter natuur. Omdat hun lokale bijenbazen verdeeld zijn over alle provincies van Nederland, kunnen ze lokale honing verkopen. Het liefst zelfs in de provincie waar de honing het potje ingaat, zodat ze niet te veel met de honing hoeven te slepen. 

  Voor Rechtstreex levert de Bijenbaas enkel honing van de locatie Boomgaard De Fazant. De Fazant ligt in de Hollandse Waterlinie, niet ver van Fort Vuren. En bestaat deels uit wilde natuur, en deels uit Hoogstam fruitbomen die hier al dertig jaar staan, en nooit bespoten zijn. Prachtige soorten kersen, appels, peren, pruimen en tamme kastanjes. Er worden geen chemicaliën gebruikt en de boomgaard is o.a. SKAL gecertificeerd. Op de deksel van iedere pot Bijenbaas honing vind je een unieke Track and Trace code. Door de code op hun website in te voeren kun je de herkomst van de honing achterhalen waar ook foto's van de locatie en meer informatie op staat.

  Bijenbaas
  Schoonrewoerd
  Bloemenhoning
  8.62
   VRIENDENPRIJS: €7.59
  potje (350 gram)
  Bijenbaas
  Schoonrewoerd
  Crèmehoning
  9.54
   VRIENDENPRIJS: €8.40
  potje (350 gram)
  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.