PRODUCT FILTER

Bijenbaas

Bijenbaas

Over Boeicop 19, Schoonrewoerd

Wouter wint honing uit de Nederlandse natuur, en die honing wordt verwerkt door mensen die er om goede redenen mee bezig willen zijn. Bijenbaas houdt bijen in Nederlandse natuur. We gebruiken geen schadelijke middelen en we brengen de bijen nooit naar fruittelers en andere kwekers die wel met chemische gewasbescherming werken. De bijen wonen in duurzame, houten kasten en we monitoren hun gezondheid voortdurend. We reizen überhaupt niet met de bijenvolken, want dat verstoort en is daarom niet goed voor de gezondheid van onze bijen. Elke pot honing is via de code op de deksel terug te leiden naar de lokale bijenbaas en naar de plek waar hij zijn bijen houdt. Vanuit de bijenraat gaat de honing direct het potje in.

Om er zeker van te zijn dat er voldoende ruimte en natuur is voor onze bijen, verwerven we voor elke verkochte pot honing van Bijenbaas een vierkante meter natuur. Omdat onze lokale bijenbazen verdeeld zijn over alle provincies van Nederland, kunnen we lokale honing verkopen. Het liefst zelfs in de provincie waar de honing het potje ingaat, zodat we niet te veel met de honing hoeven te slepen. De honing van Bijenbaas is duurzaam en verantwoord, zonder poespas. Honing zoals hij bedoeld is, lekker voor thuisgebruik en goed voor de bijen.

Voor Rechtstreex levert de Bijenbaas enkel honing van de locatie Boomgaard De Fazant. De Fazant ligt in de Hollandse Waterlinie, niet ver van Fort Vuren. En bestaat deels uit wilde natuur, en deels uit Hoogstam fruitbomen die hier al dertig jaar staan, en nooit bespoten zijn. Prachtige soorten kersen, appels, peren, pruimen en tamme kastanjes. Er worden geen chemicaliën gebruikt en de boomgaard is o.a. SKAL gecertificeerd. Op de deksel van iedere pot Bijenbaas honing vindt u een unieke Track and Trace code. Door de code op onze website in te voeren kunt u de herkomst van de honing achterhalen (waar ook fotos van de locatie en meer informatie op staat).

Bijenbaas
Schoonrewoerd

Bloemen honing

€ 6.83
pot
Bijenbaas
Schoonrewoerd

Crème honing

€ 6.83
pot
Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief