• NIEUW
 • Bilderhof

  Bilderhof

  Zuidendijk 324, Dordrecht

  Het huis en de wijngaard van Wilco en Claudia ligt op het Eiland van Dordrecht in het buitengebied tussen het voormalig dorp Dubbeldam en aan de rand van de Biesbosch in. De wijngaard ligt aan de Zuidendijk en, de naam zegt het al, is dus gericht op het zuiden. Vanwege de ligging tegen de dijk zijn de druiven beschut tegen de koudere noorden -en oostenwind en daarnaast vangen ze de hele dag zon.

  Wilco was altijd al gefascineerd door de prachtige wijngaarden die hij zag tijdens vakanties in de Bourgogne. Toen ze in 2002 verhuisden naar het huis aan de Zuidendijk met zijn geschikte ligging, ontstond het idee om zelf een wijngaard rond het huis te maken. Na veel onderzoek naar resistente druivenrassen voor ons klimaat en gewoon door te doen, leerde Wilco het proces van kop tot staart. Zijn vrouw Claudia assisteert hem waar nodig op het land en regelt de administratie. Inmiddels heeft Wilco twee wijngaarden en hebben nog twee grondbezitters zich aangesloten bij de Bilderhof. Zo kunnen ze op grotere schaal druiven telen en wijn maken onder de naam 'Smaak van Bilderhof'. Het is een hobby die is uitgegroeid tot een waar bedrijf met lokale afzet via kleine winkels, slijterijen, supermarkten en groothandel. 

  De voornaamste druivensoorten die worden geteeld voor rode wijn zijn; Rondo, Bolero, Cabernet Cortis en de Regent. De voornaamste druivensoorten die worden geteeld voor witte wijn zijn; Johanniter en de Souvignier Gris. Lees meer over de Smaak van Bilderhof op hun website

  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.