Molenkade 11, Alblasserdam
BioKaas Kinderdijk ligt aan de rand van Kinderdijk, vanaf het erf heb je een geweldig uitzicht op de beroemde molens. André van Houwelingen en zijn collega’s maken op deze bijzondere locatie heerlijke biologische kazen. Ze verwerken zowel koeien- geiten- als schapenmelk.
De koeienmelk komt deels van Andrés eigen koeien. De rest koopt hij in bij bioboeren uit de buurt. De geitenmelk komt van het bedrijf Organic Goatmilk. De koeien van André staan de hele zomer buiten, ongeveer van april tot oktober. De koeien overnachten binnen en worden ook binnen gemolken, maar als het mooi weer is mogen ze de rest van de dag in het sappige gras doorbrengen. Naast de stallen en de kaasmakerij vind je op het erf ook een winkel waar je de kaas kunt kopen. De kaas wordt op ambachtelijke wijze gemaakt met vegetarisch stremsel.
Als veertienjarige jongen kwam André al vaak op de boerderij om familie van Haspel te helpen met het werk op hun boerderij. Het bedrijf was een van de eerste bedrijven die biologisch gecertificeerd werd. Toen André de kans kreeg om de boerderij van de kinderloze eigenaren over te nemen bestond er voor hem geen twijfel, de boerderij moest biologisch blijven. Gewoon, kaas zonder e-nummers of onnatuurlijke toevoegingen. Puur natuur én gezond, zo ziet André het graag. Alle kazen van Biokaas worden op ambachtelijke wijze gemaakt met vegetarisch stremsel en gepasteuriseerde, biologische melk.
Meer lezen? Klik hier om naar de website van BioKaas te gaan.