• NIEUW
 • Boer & zus

  Boer & zus

  Mookhoek 57, Mookhoek

  Wie zit er achter Boer & zus?

  Boer en & zus staat voor broer en zus Toon en Janna de Geus is dus een echt familiebedrijf. Sinds 2016 verkopen ze hun eigen geteelde quinoa onder dit merk. Wij geloven namelijk dat je lekkere, kwalitatieve en volkoren quinoa ook gewoon in Nederland kunt telen.

   

  Waarom wij quinoa zijn gaan telen?

  De Verenigde Naties riep het jaar 2013 uit tot jaar van de quinoa, wat er toe leidde dat massale, niet duurzaam geteeld quinoa uit Zuid-Amerika geïmporteerd. We vond dat zo verschrikkelijk fucked up voor de boeren en bevolking daar! Hun basisvoedsel werd ineens onbetaalbaar. Wij dachten, kan dat niet anders? En gingen over tot actie!

  Als natuurinclusieve  boerderij goed voor de omgeving én de wereld om ons heen. De verschillende akkerranden en de windsingel met inheemse bomen en struiken dragen enorm bij aan de biodiversiteit. Maar daarnaast gebruiken we ook slimme technieken zoals peilgestuurde drainage, waardoor we zo efficiënt mogelijk gebruik maken van het grondwater.

  Op ons akkerbouwbedrijf telen wij naast quinoa gewassen zoals tarwe, aardappels, uien en suikerbieten.

   

  Boer & zus
  Mookhoek
  Quinoa
  41.55
   VRIENDENPRIJS: €36.56
  pot (4 kg)
  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.