• NIEUW
 • Bruijnzeelagro

  Bruijnzeelagro

  Molendijk 2, Piershil

  Bruijnzeelagro is een kleinschalig akkerbouwbedrijf in Piershil. Op dit moment wordt het gerund door de broers Max en de jongere Sem, de derde generatie van de Bruijnzeel-familie. Max en Sem leveren aan Rechtstreex vroege aardappels en rabarber, door aanpassingen in de teeltwijze kunnen de gewassen al eerder in het seizoen worden geoogst. Voor de aardappel betekent dit dat een plantaardappel al vroeg in het jaar in de grond wordt gezet. Daarna wordt het land afgedekt met biologisch plastic waardoor een vochtig en warm klimaat ontstaat en de aardappel eerder gaat spruiten en daardoor ook eerder worden geoogst. Voor de rabarber worden pollen(rabarberwortels) die eerder 2 jaar op het land hebben gestaan, in een donkere schuur op een bed van stro gelegd. Hier worden ze met water besproeit. Na één week wordt er eenmalig een planteigen hormoon (Gibbeline) over de pollen gespoten, waardoor de pollen een signaal krijgen dat het tijd is om te gaan spruiten, hierdoor begint de rabarber te groeien. De schuur wordt tot 12 graden verwarmt om de groei te bevorderen, zo kan na twee-drie weken al worden geoogst.

  Verder wordt er op het land worden tarwe en uien verbouwd en heeft het bedrijf een paardenstal. Hier kunnen paardeneigenaren hun paard stallen, waar ze worden verzorgd door de familie Bruijnzeel. De paarden worden gevoed met de tarwe van het land en de mest van de paarden wordt weer op het land gebruikt om de bodem gezond te houden. Er wordt gangbaar geteeld, met zo veel mogelijk gebruik van eigen natuurmest en met het minimale gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.