• NIEUW
 • De Fruitkapel

  De Fruitkapel

  Kapelsepad 19c, Lopikerkapel

  De Fruitkapel is een familiebedrijf die sinds 2012 gerund wordt door Jan en Judith Scholman. Jan werkte als jonge jongen bij dit bedrijf en nam het over na de afronding van zijn studie bedrijfskunde. Vier van de zes hectare van het land staat in dienst van de aardbeienteelt. Het merendeel van de plantjes staat in de buitenlucht, maar er zijn ook twee foliekassen (tunnels). Dit is een soort kas van plastic. Onverwarmd, maar het houdt in het begin- en eind van het seizoen wel net wat extra warmte binnen. Hierdoor kan Jan al vrij vroeg in het seizoen aardbeien leveren: van eind mei tot half oktober.

  De Fruitkapel teelt aardbeien in hangengde bakken in een substraat van kokos. Dat maakt de kans op ziektes wat kleiner, en het is minder arbeidsintensief. Aardbeien plukken op grondhoogte is een stuk lastiger en vermoeiender dan aardbeien plukken uit bakken. Verder worden de planten zo min mogelijk bespoten. Vrijwel nooit insecticiden, maar indien nodig wel pesticiden (tegen schimmels). Aardbeien hebben snel last van schimmelziektes zoals meeldouw, waardoor ze snel rotten. Het bedrijf is On The Way To Planet Proof Gecertificeerd en Global Gap Gecertificeerd.

  De Fruitkapel
  Lopikerkapel
  Aardbeien
  4.67
   VRIENDENPRIJS: €4.11
  bakje (400gr)
  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.