• NIEUW
 • De Groene Waal

  De Groene Waal

  Ooievaarsdijk 6, Zwartewaal

  Sinds december 2016 beheert Liesbeth van Doorn een oude hoogstamboomgaard in Zwartewaal.

  In deze boomgaard lopen legkippen staat een kas voor allerlei groentes en is een perceel kleinfruit aangelegd met aardbeien, en diverse soorten bessen. De oude fruitbomen worden stap voor stap weer in model gesnoeid om ze te behouden. Er zijn dit jaar ook 200 nieuwe bomen aangeplant, kersen, pruimen, appels en peren van zowel oude als nieuwere rassen. Het fruit wordt vers verkocht en verwerkt tot sap.

  De groenten zoals kasbonen, prei, vroege aardappelen, veldsla vinden hun weg via winkels in de omgeving en verkoop aan huis. Sinds 2017 is de boomgaard SKAL gecertificeerd de omschakelperiode voor fruit is echter 3 jaar. We telen dus al geheel biologisch zonder bestrijdingsmiddelen en met gebruik van potstalmest van een biologische veehouderij.

  De ligging van de boomgaard naast natuurgebied De Hollemare en een meertje maakt dat de boomgaard een oase is voor vogels en insecten. Door de hoogstamfruitbomen in stand te houden blijft dit ecosysteem in tact. Het streven is om de producten uit de boomgaard regionaal af te zetten en daarom is Rechtstreex een uitkomst!

  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.