• NIEUW
 • Lindegaard

  Lindegaard

  Smalriemseweg 72, Beusichem

  Op een prachtige plek in Beusichem ligt sinds 2016 Lindegaard, het biologische fruitteeltbedrijf van Wemke en Jacqueline. Gecertificeerde biologische landbouw is voor ons de enige juiste keuze. De filosofie hierachter is het behoud van milieu, natuur en landschap. Wij telen zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Verder staat bij ons de korte (voedsel)keten centraal.

  De Boomgaard

  Onze boomgaarden liggen verspreid over een paar percelen midden in de Betuwe. Elk perceel is verschillend. Op onze grootste percelen staan hoogstambomen met appels en peren. Dit zijn vooral ‘oude rassen’ zoals Notarisappel, Goudreinetten, Sterappel, Glorie van Holland en Suikerpeer. Prachtig om deze oude rassen in dit, voor de Betuwe zo herkenbare landschap, in stand te kunnen houden.

  De oogst

  De oogsttijd begint in juni en eindigt in oktober. Het moment van oogsten verschilt per fruitsoort. De aftrap vindt plaats met de kersen. Zij worden in de maanden juni en juli geoogst. In deze maanden kunt u bij ons vele soorten kersen proeven. Van de iets zuurdere varianten zoals Meikers en Morel tot de heerlijk sappige zoete Regina. Als de laatste kersen geplukt worden, zijn vaak ook de eerste pruimen rijp. Het pruimenseizoen begint einde juli met Opal. Daarna volgen al snel de andere soorten zoals Bleue de Belgique, Dubbele Boerenwitte, Jubileum en Reine Victoria. Het pruimenseizoen wordt afgesloten einde augustus, door Valor en Beusichemse Blauwe. Tegen de tijd dat de laatste pruim in de fruitkist ligt, zijn de peren rijp. Meestal plukken we alle perenrassen in de eerste week van september. Op hetzelfde moment zijn er de eerste zomerappels. Yellow Transparant opent bij ons het appelseizoen. De appelpluk loopt door tot in oktober en als laatste oogsten we Natyra, een nieuw biologisch ras. Een deel van ons verse fruit wordt verwerkt tot verschillende soorten puur sap en stroop.

  Lees verder op www.lindegaard.nl of in deze blog over het telen van appels en peren

  BIO
  Lindegaard
  Beusichem
  Conference
  Biologisch
  5.26
   VRIENDENPRIJS: €4.63
  kilo (1 kg)
  BIO
  Lindegaard
  Beusichem
  Xenia
  Biologisch
  5.26
   VRIENDENPRIJS: €4.63
  kilo
  BIO
  Lindegaard
  Beusichem
  Natyra
  Biologisch
  5.53
   VRIENDENPRIJS: €4.87
  kilo (5-7 stuks)
  BIO
  Lindegaard
  Beusichem
  Appelstroop
  Biologisch
  5.61
   VRIENDENPRIJS: €4.94
  potje (330 gram)
  BIO
  Lindegaard
  Beusichem
  Appelsap
  Biologisch
  4.01
   VRIENDENPRIJS: €3.53
  fles (750 ml.)
  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.