• NIEUW
 • De Rode Mus

  De Rode Mus

  Westeinde 47, Berkenwoude

  De Rode Mus ligt op een schitterende plek in de Krimpenerwaard, een prachtig oer - Hollands veenweidelandschap met gras, koeien en kaas. De bessentuin ligt op de kruising van het dorpslint Westeinde in Berkenwoude en het fietspad tussen de IJsseldijk en het Loetbos. 

  Katrien Prak en haar partner Riek runnen de kwekerij met zorg voor het landschap en de natuur. Op het terrein planten ze hagen en hoogstamfruit waar vogels, insecten en kleine zoogdieren zich vestigen en helpen de bessentuin gezond te houden. Zij geloven sterk in het telen met respect voor de natuur; ‘lekker en gezond eten en verantwoord omgaan met de omgeving, dat is wat ons drijft’.

  De kleinschalige bessenkwekerij is in 2011 aangeplant op de aanwezige zure veengrond. Voor de hoofdteelt van blauwe bessen is deze zuurgraad onmisbaar. Naast deze teelt worden er ook kruisbessen, zwarte bessen en verschillende aalbessen geteeld. Een groot deel van de oogst wordt aan huis direct aan de klanten verkocht. Door deze hele korte keten kopen klanten altijd superverse blauwe bessen, dat komt de smaak ten goede. Eet bessen tijdens het bessenseizoen!

  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.