De Twee Hoeven

Boeren en makers

De Twee Hoeven

Steinsedijk 37, Haastrecht

Niek en Willemijn den Boer runnen samen met de ouders van Niek hun melkveehouderij de Twee Hoeven in Haastrecht. Ze verzorgen 180 melkkoeien die in de zomermaanden in de wei staan. Op de boerderij wordt zes dagen in de week kaas gemaakt. Waarvan ze een deel verkopen in hun eigen boerderijwinkel en een deel via andere verkoopkanalen zoals Rechtstreex.

De kaas wordt ambachtelijk gemaakt, waarbij een groot deel van het proces met de hand gaat. Ze maken veel verschillende soorten kaas, allemaal van rauwe melk. Dit betekent dat de melk niet boven de veertig graden verhit wordt. Dit geeft de kaas een specifieke smaak.

Willemijn en Niek werken graag met korte ketens en genieten van het contact met de klant. “Er zijn mensen die onze kaas kennen van Rechtstreex en dan met hun kinderen naar onze winkel komen, soms krijgen we ook mails van klanten die de kaas gekocht hebben en daar enthousiast over zijn. We zijn blij dat we mensen kennis kunnen laten maken met onze producten en de zuivelsector.”