• NIEUW
 • Dutch wasabi

  Dutch wasabi

  Gedempte Tankgracht 2, ‘s-Gravenzande

  In 2018 is Sander gestart met het telen van verse wasabi. Sander's toenmalige baan in de I.T. gaf geen voldoening meer en hij zocht iets waarbij hij meer fysiek bezig kon zijn. Het idee om zelf wasabi te gaan telen ontstond toen hij een artikel las over dit bijzondere plantje en dat dit van zo ver moest worden ingevlogen, omdat we in Nederland geen wasabi telen. Wonend in het Westland en dus omringd door andere telers was de stap eigenlijk snel gemaakt. in de kas van zijn schoonouders starte hij met zijn Dutch Wasabi. Niet lang daarna kwam de vraag naar gember en is Sander ook dit exotische product gaan telen, er staat nu zelfs ook een klein beetje geelwortel in de kas. Het doel van Dutch Wasabi is om bijzondere producten van ver te telen, die veelal ingevlogen moeten worden. 
   
  Sander teelt in de volle grond in een kas in het Westland, zonder gebruik te maken van chemische gewasbescherming. In het voorjaar wordt de kas iets verwarmt om de gember een goede start te geven. De ambitie is om helemaal biologisch te worden. De verse gember van Sander is een ander product dan de gedroogde gember die we kennen. De gember van Dutch Wasabi is jonge gember, die eerder uit de grond wordt gehaald en niet wordt gedroogd. Het schilletje is nog heel dun en de gember is sappig, knapperig, iets milder van smaak en niet draderig. Je hoeft de gember niet perse te schillen en kunt 'm rauw in gerechten verwerken om vervolgens zo op te eten.
  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.