• EETALAGE
 • Boxen, pakketten en kant & klaar
 • Groenten en kruiden
 • Fruit
 • Boter, kaas en eieren
 • Lekkers en snacks
 • Zuivel
 • Sauzen en smaakmakers
 • Vega, vlees en vis
 • Meel, bonen en pasta
 • Koffie, thee, sap en drank
 • Brood en banket
 • Zoet en hartig beleg
 • Cadeaus en overige
 • PRODUCT FILTER

  Eibaar

  Eibaar

  Tilsedijk 6, Den Bommel

  Eibaar, opgericht in 2012, is onderdeel van een familiebedrijf dat zich in de jaren 30 vestigde op een oude boerderij aan de Tilsedijk op Goeree-Overflakkee, gebouwd in 1860. Sjef en Hanneke de Baar-Aarden zijn de derde generatie die het bedrijf runt.

  In twee stallen houden zij leghennen voor de eierproductie. De eieren die ze aan Rechtstreex leveren komen van kippen die in een vrije uitloopstal rondscharrelen. Met goed weer lopen ze zo de frisse buitenlucht in. Als ze daar tenminste van houden, want Sjef legt uit dat kippen net mensen zijn, sommige zijn echte buitentypes, anderen halen graag een frisse neus en sommige kippetjes zijn binnen tevreden. 

  Meer weten over de kippen en eieren van Eibaar? Kijk dan op eibaar.nl.

  LET OP: Op de Eibaar-eieren staat tijdelijk 'scharrel' geprint omdat de hennen geruime tijd binnen moeten blijven door de ophokplicht. Deze maatregel is ingesteld door de overheid ter voorkoming van vogelgriepbesmettingen vanuit de natuur. De kostprijs van Eibaar-eieren is ongewijzigd door de gedane investeringen om de kippen als vrije uitloop te kunnen houden. Zo zit er aan de stal een overdekte uitloop waar de hennen ook tijdens het ophokken veilig een frisse snavel kunnen halen. Zie hier de laatste update van Eibaar van 19 juni 2021

  Waar komen de Eibaar-kippen vandaan en hoe lang leven ze?
  De eieren waar de kuikens (toekomstige Eibaar-legkippen) uitkomen worden gelegd op bedrijven met legmoederdieren. Deze bedrijven hebben een contract met een broederij voor de afname van hun broedeieren. De kuikens worden uitgebroed bij broederij het Anker in Ochten en gaan dan dezelfde dag naar een opfokbedrijf waar ze blijven tot de 17 weken. Op het opfokbedrijf leren de kuikens voer en water vinden, op stok slapen en een beetje vliegen. Wanneer de kippen bijna eieren gaan leggen, verhuizen ze naar het Eibaar-legbedrijf. De kippen worden 89 weken oud, dan gaan ze naar de slacht. Een deel van deze kippen wordt geëxporteerd naar Afrika, een ander deel verkopen we bij Rechtstreex als soepkippen. 

  Wat eten de Eibaar-kippen?
  Eibaar-kippen krijgen Non-GMO voer. Het bedrijf is hiervoor speciaal gecertificeerd middels een VLOG-certificaat. Non-GMO betekent dat de planten die de bestanddelen in het voer voortbrengen niet genetisch zijn gemanipuleerd. Het voer bestaat met name uit tarwe en maïs, maar ook koolzaadschroot, zonnebloemschroot, een paar procent soja, mineralen, vitaminen, et cetera. De voerfabriek is verplicht op de bon te zetten wat er in het voer zit. Afhankelijk van de leeftijd en dus ook de behoefte van de kip verandert de samenstelling van het voer. Vanaf 60 weken wordt grit bijgevoerd voor de schaalsterkte. De kippen hebben altijd de beschikking over luzernehooi en pikstenen. Af en toe worden kiezelsteentjes gestrooid die de maagwerking en spiersterkte van de maag bevorderen.

  Wat gebeurt er met de haantjes?
  Haantjes van legrassen hebben niet de eigenschappen om snel te groeien en hebben ook niet de bouw van een vleeskuiken. Hierdoor is het niet rendabel om deze haantjes te laten volgroeien. Althans niet in grote aantallen, het wordt wel gedaan op hele kleine schaal, maar dat staat in geen verhouding tot het aantal haantjes dat uitkomt. Deze leghaantjes worden o.a. gebruikt voor diervoerders en dierentuinen. Mensen die bijvoorbeeld slangen hebben, kunnen de haantjes bestellen in doordrukfolie zoals ook pilletjes verpakt zijn. Er loopt volop onderzoek om het geslacht van de kip al in het ei te gaan bepalen, zodat eieren met haantjes erin niet meer hoeven uit te komen.

  Eibaar
  Den Bommel

  Eieren

  € 1.73
  doosje
  Eibaar
  Den Bommel

  Eieren 10 stuks

  € 2.64
  doosje
  Eibaar
  Den Bommel

  Eieren 30 stuks

  € 7.29
  stuk
  Eibaar
  Den Bommel

  Soepkip (bevroren)

  € 6.32
  stuk
  Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
   
  Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief