• NIEUW
 • Ferme Kolen

  Ferme Kolen

  Coolhaven 148, Rotterdam

  Ferme Kolen zijn begonnen als Sanne, Fanny en Lotte, drie Rotterdamse meiden. Zowat een jaar of tien geleden ontdekten zij het fascinerende proces van fermentatie. Niet lang daarna stonden hun keukens vol met bubbelende fermentatie experimenten en op een dag begonnen ze met dromen: 'Wat als we onze producten nu eens zouden kunnen verkopen? Misschien kunnen we wel een kleine werkplaats beginnen!' Sanne maakt deze droom waar en opende in 2016 haar eigen fermentatiewerkplaats bij Flowers&Sours aan de Coolhaven.

  Sanne producert verschillende gefermenteerde producten en gebruikt hierbij biologische kolen uit de regio Rotterdam. De smaak en textuur is anders dan je gewend bent uit de supermarkt: frisser en knapperiger. Hij is grover dan supermarktzuurkool en heeft daardoor ook meer ‘bite’.  Sanne's kraut is daarnaast niet gepasteuriseerd, wat betekent dat de levende cultuur behouden blijft. Naast kraut maakt Ferme Kolen ook kimchi: een pittig, Koreaans bijgerecht op basis van Chinese kool. Zoals elk gefermenteerd product bevat kimchi enorm veel gezonde melkzuurbacteriën, vitamine C, vezels, vitamine A en B, ijzer en calcium. Maar het is vooral ook heel lekker!

  Kijk voor meer informatie op de website van Ferme Kolen.

  fermekolen.nl
  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.