Ferme Kolen

Boeren en makers

Ferme Kolen

1e Middellandstraat 103, Rotterdam

Geferme-watte?
Op groenten zitten van nature verschillende micro-organismen, waaronder melkzuurbacteriën. Die melkzuurbacteriën kunnen iets heel knaps : fermenteren! Suikers die van nature in groenten zitten worden omgezet in fris melkzuur. Dat is niet alleen lekker, maar zorgt er ook voor dat je de gefermenteerde groenten lang kunt bewaren. Bovendien vergroot fermentatie de voedingswaarde; gefermenteerde groenten zijn rijk aan vitamines en mineralen. De melkzuurbacteriën zelf zijn krachtige probiotica die zorgen voor een gezonde darmflora. Gefermenteerde groente van Ferme Kolen wordt niet gepasteuriseerd. Daardoor blijft de smaak zich verder ontwikkelen en worden de voordelen van de fermentatie behouden. Kortom: een ferm gezond goedje!

Geboeid door de mooie manier die de natuur zelf heeft bedacht om de oogst langer te bewaren, voedzamer en smaakvoller te maken. Verbaasd over de eenvoud van de techniek en het feit dat de laatste generaties deze kunst zijn verleerd. Dát maakte dat Lotte, Fanny en Sanne in hun keukens de techniek weer oefenden en –eenmaal onder de knie- consumenten in de stad er graag weer kennis mee lieten maken. Inmiddels een jaartje verder heeft Sanne besloten van deze hobby haar beroep te maken en het Ferme Kolen assortiment verder uit te bouwen.

Ferme Kolen kiest waar het kan voor biologische groenten uit de buurt en in het seizoen. De producten in het assortiment wisselen dus door het jaar heen.

Kijk voor meer info over Ferme Kolen op de facebook-pagina!