Broekpolderweg 3, Maasland
Hoeve Rust-hoff is de biologische zuivelboerderij van Jeroen Van der Kooij en zijn vrouw Gusta. De boerderij beslaat 90 hectare grasland en de Van der Kooijs hebben 60 koeien, 50 ossen en zo’n 35 jonge dieren van het oer-Hollandse koeienras de Blaarkop. Jeroen en Gusta hebben het bedrijf overgenomen van Jeroens vader en zijn daarmee de 6e generatie uit de boerenfamilie.
Gedurende zijn carrière als boer ging de reguliere manier van zuivelproductie Jeroen steeds meer tegenstaan: "Het feit dat de melk van verschillende boerderijen op een grote hoop belandt en vervolgens wordt bewerkt, voelde niet langer als een logische keuze. Hetzelfde gold voor het bijvoeren van het vee om te voldoen aan de grote hoeveelheid melk die geproduceerd moest worden.’’ Vanuit die onvrede besloten Jeroen en Gusta in 2007 volledig te schakelen naar biologische zuivelproductie. Het voornemen werd een jaar later werkelijkheid. Echter bleef de afzetmarkt onveranderd en werd de melk nog steeds in bulk afgenomen, waardoor deze nog altijd op één grote verzamelhoop terecht kwam. Na aanleiding daarvan werd de stap gezet naar een andere afzetmarkt. Sinds november 2020 zijn het product en de productie afgestemd op de consumentenmarkt en kan de beoogte kwaliteit behaald worden. Naast de biologische volle melk en yoghurt, die te vinden is op onze webshop, kunnen klanten rechtstreeks bij familie Van der Kooij terecht voor biologisch rundvlees.
Hoeve Rust-hoff is een bedrijf waar de natuur leidend is. De missie is om goed te zorgen voor de koeien, het land, maar ook voor weidevogels, bijen en andere insecten. Jeroen en Gusta werken daarom vanuit biologische principes en doen waar het kan een stapje extra. Hieronder hebben we de werkwijze van Hoeve Rust-hoff en de implicaties voor dier en natuur voor je samengevat.
Rechtstreex ging op bezoek bij Hoeve Rust-hoff. Hier kun je daar meer over lezen.
Kijk op de website van Hoeve Rust-hoff voor meer informatie.