• NIEUW
 • Gert van Herk

  Gert van Herk

  Essendijk 9, Rhoon

  Gert van Herk teelt samen met zijn vrouw groenten op zijn land in Rhoon. Hij verbouwt verschillende gewassen als andijvie, spitskool, uien, aardappels en spruiten. De kolen en spruiten zijn gewassen die hij tot ver in de winter kan oogsten, maar in maart en april zijn alleen de aardappels nog over. In de winter is het sorteren van spruiten een dagelijkse klus. De plek op de stam bepaalt hoe groot de spruit is. Aan de lopende band scheiden ze de grote, middelgrote en kleine spruiten van elkaar. Niet omdat de smaken verschillen, maar omdat veel mensen toch graag kleine spruiten hebben die sneller gaar zijn.

  Het bedrijf van Gert ligt in het ‘Buijtenland’ van Rhoon. Er liggen plannen om dit zeventiende-eeuwse poldergebied te veranderen in natuur. Gert is betrokken bij de acties om deze ontwikkeling tegen te houden.

  'Mijn opa is hier in 1920 begonnen en sinds mijn zestiende ben ik werkzaam in het bedrijf. In 2000 heb ik het bedrijf als derde generatie van mijn vader overgenomen.' Vroeger was de boerderij een gemengd bedrijf. Ze deden aan akkerbouw maar ze hielden ook koeien. Vaag herinnert Gert zich nog de tijd dat hij met zijn opa mee ging kijken bij het melken. Gerts vader besloot zich alleen op akkerbouw te richten, zo nam Gert het bedrijf ook over.

  Van Herk werkt graag met lokale afnemers. Dat zijn alternatieven voor de veiling. De veiling werkt niet graag met kleine aanbieders zoals van Herk. Door lokaal af te zetten kan Gert garanderen dat de producten dagvers zijn. Hij vindt dat een meerwaarde. Bij lokale afnemers wordt er voor die meerwaarde ook meer betaald. Dat is iets wat de supermarkten niet willen doen. 'Ik werk graag met korte lijntjes, ik hoor kort van tevoren of ik moet oogsten en kom gewoon eerder uit bed als dat nodig is.' Gert staat ook graag zelf op de Rotterdamse Oogstmarkt!

  Gert van Herk
  Rhoon
  Knolselderij zonder loof
  2.43
   VRIENDENPRIJS: €2.14
  stuk (500-800 gram)
  Gert van Herk
  Rhoon
  Frieslander- vastkokend (middel/groot)
  2.77
   VRIENDENPRIJS: €2.44
  kilo
  Gert van Herk
  Rhoon
  Frieslander kriel - vastkokend
  1.75
   VRIENDENPRIJS: €1.54
  500 gram
  Gert van Herk
  Rhoon
  Gele ui
  1.75
   VRIENDENPRIJS: €1.54
  500 gram
  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.