PRODUCT FILTER

Gert van Herk

Gert van Herk

Essendijk 9, Rhoon

Gert van Herk teelt samen met zijn vrouw groenten op zijn land in Rhoon. Hij verbouwt verschillende gewassen als andijvie, spitskool, uien, aardappels en spruiten. De kolen en spruiten zijn gewassen die hij tot ver in de winter kan oogsten, maar in maart en april zijn alleen de aardappels nog over. In de winter is het sorteren van spruiten een dagelijkse klus. De plek op de stam bepaalt hoe groot de spruit is. Handmatig scheidden ze de grote, middelgrote en kleine spruiten van elkaar. Dit doen ze handmatig aan een lopende band. Niet omdat de smaken verschillen, maar omdat veel mensen toch graag kleine spruiten hebben die sneller gaar zijn.

Het bedrijf van Gert ligt in het ‘Buijtenland’ van Rhoon. Er liggen plannen om dit zeventiende-eeuwse poldergebied te veranderen in natuur. Gert is betrokken bij de acties om deze ontwikkeling tegen te houden.

“Mijn opa is hier in 1920 begonnen en sinds mijn zestiende ben ik werkzaam in het bedrijf. In 2000 heb ik het bedrijf als derde generatie van mijn vader overgenomen.” Vroeger was de boerderij een gemengd bedrijf. Ze deden aan akkerbouw maar ze hielden ook koeien. Vaag herinnert Gert zich nog de tijd dat hij met zijn opa mee ging kijken bij het melken. Gerts vader besloot zich alleen op akkerbouw te richten, zo naam Gert het bedrijf ook over.

Van Herk werkt graag met lokale afnemers. Dat zijn alternatieven voor de veiling. De veiling werkt niet graag met kleine aanbieders zoals van Herk. Door lokaal af te zetten kan Gert garanderen dat de producten dagvers zijn, hij vind dat een meerwaarde. Bij lokale afnemers wordt er voor die meerwaarde ook meer betaald. Dat is iets wat de supermarkten niet willen doen. “Ik werk graag met korte lijntjes, ik hoor kort van tevoren of ik moet oogsten en kom gewoon eerder uit bed als dat nodig is.” Gert staat ook graag zelf op de Rotterdamse Oogstmarkt!

Gert van Herk
Rhoon

Buitenandijvie

€ 1.20
st.
Gert van Herk
Rhoon

Knolselderij met loof

€ 2.18
st.
Gert van Herk
Rhoon

Rode kool

€ 1.53
st.
Gert van Herk
Rhoon

Boerenkool (nieuwe oogst 2020)

€ 2.91
500 gram
Gert van Herk
Rhoon

Spitskool

€ 1.85
st.
Gert van Herk
Rhoon

Frieslander frietaardappel nieuwe oogst 2020

€ 2.40
kilo
Gert van Herk
Rhoon

Frieslander nieuwe oogst 2020 (vastkokend)

€ 1.20
500 gram
Gert van Herk
Rhoon

Frieslander kriel nieuwe oogst 2020

€ 1.20
500 gram
Gert van Herk
Rhoon

Ui, geel nieuwe oogst

€ 1.20
500 gram
Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief