• NIEUW
 • Heereco

  Heereco

  Egelweg 5, Uden

  Paddenstoelenkweker Heereco werd opgericht in 1971. Van begin af aan was het een vreemde eend in de bijt. Toen iedereen kleine champignons teelde, teelde Heereco reuze champignons en in de jaren 80 begonnen ze als eerste met de teelt van witte portabella’s. In 2005 werd Heereco biologisch. Ook bijzonder, want in Nederland teelt maar een handjevol biologisch.

  Het grootste verschil met de gangbare teelt is de grondstof: biologische paddenstoelen kweek je op compost van biologische kippenmest en biologisch stro. Een gangbare teler gebruikt kippenmest gemengd met paardenmest (paardenpoep met stro). Het stro in deze mest is bespoten. De biologische mest maakt Heereco zelf. Elk jaar importeert het bedrijf hiervoor zo’n 15 vrachtwagens stro uit Oost Europa. Dit moet, want in Nederland is niet genoeg bio-stro beschikbaar. De kippenmest komt wel uit Nederland. Aan het eind van een teelt gaat de overgebleven ‘Champost’ naar biologische akkerbouwers. De paddenstoelenteelt is dus behoorlijk circulair.

  Heereco is een van de meest moderne paddenstoelentelers van Nederland. Dit is belangrijk om de paddenstoelen betaalbaar te houden, want de (biologische) paddenstoelenteelt is duur. Paddenstoelen worden met de hand geplukt en de productie kost veel energie. Om de kosten te drukken experimenteert Heereco met het gebruik van robots en een lopende band systeem. Ook heeft het bedrijf zo’n 4000 zonnepanelen.

  BIO
  Heereco
  Uden
  Kastanje champignons
  Biologisch
  3.40
   VRIENDENPRIJS: €2.99
  bakje (250 gram)
  BIO
  Heereco
  Uden
  Paddenstoelenmix
  Biologisch
  4.58
   VRIENDENPRIJS: €4.03
  bakje (250 gram)
  BIO
  Heereco
  Uden
  Portabella
  Biologisch
  3.50
   VRIENDENPRIJS: €3.08
  bakje (2 stuks)
  BIO
  Heereco
  Uden
  Shiitake
  Biologisch
  3.98
   VRIENDENPRIJS: €3.50
  bakje (150 gram)
  BIO
  Heereco
  Uden
  Witte champignons
  Biologisch
  3.31
   VRIENDENPRIJS: €2.91
  bakje (250 gram)
  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.