Postbus 5237, 's-Gravendeel
In de winter van 2002 besloten drie Hoeksche Waardse akkerbouwers, René de Zeeuw, Gerrit Rozendaal en & Henk Scheele, om van een individuele aardappelteelt over te gaan naar een gezamenlijke teelt en afzet van aardappelen. Hiervoor hebben zij 'Hoeksche Hoeve' opgericht. Hoeksche Hoeve wilde meerwaarde realiseren voor de aardappelen die zij telen. Hierdoor leek het een goed idee om zelf een eindproduct op de markt te zetten.
In 2003 zijn de akkerbouwers begonnen met de ontwikkeling van een nieuw product. Na een jaar van intensief experimenteren met frituurtechnieken, oliesoorten testen en aardappelrassen uitproberen zijn zij erin geslaagd om vanaf najaar 2004 de eerste chips te produceren. Sindsdien wordt er op dagelijkse basis natuurlijke chips gebakken in 100% zonnebloemolie. De chips van Hoeksche chips is glutenvrij, e-nummervrij, transvetvrij, lactosevrij en vrij van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen.
De chips van Hoeksche Hoeve wordt enkel gemaakt van eigen geteelde aardappelen en is Global G.A.P. gecertificeerd, wat staat voor veilig en verantwoord voedsel dat overal onder vergelijkbare omstandigheden geproduceerd wordt.
Kijk op de website van Hoeksche Chips voor meer informatie.
hoekschechips.nl/