Hoeve Biesland

Boeren en makers

Hoeve Biesland

Bieslandseweg 1, Delfgauw

Hoeve Biesland is een modern biologisch-dynamisch familiebedrijf; Landbouw, veeteelt, natuur, zorg én recreatie komen er samen tot één bedrijfsvoering, waar je zowel terecht kunt voor volle rauwe melk als brood, banket, vlees en verse groente van het land. Mens, dier en natuur krijgen de rust en ruimte om zich te ontwikkelen.

"In ons grasland hebben we een grote diversiteit aan plantensoorten. Deze diversiteit willen we behouden door te werken in een gesloten kringloop, want die is goed voor de natuur. Wij hebben minder koeien per hectare, wat zorg voor minder bemesting en fosfaatuitstoot. Onze 'Fleckvieh' koeien eten een mix van gras en kruiden en zijn dubbel doel koeien. Dat betekent dat ze eerst gehouden worden voor hun romige melk en later naar de slacht gaan voor hun malse vlees. Door natuurlijke waterstanden aan te houden krijgen we in het voorjaar drassig land en hoog gras. Hier kunnen Weidevogels hun voedsel uit halen en in broeden. Als het maaiseizoen begint bekijken we op welke stukken land de vogels uitgebroed zijn, voordat we beginnen met maaien. We helpen zo de weidevogelstand op pijl te houden en zijn daarom een officiële Weidevogelboerderij."

De balans tussen dier, mens en natuur staat altijd centraal waardoor Hoeve Biesland een groene oase van zowel rust als bedrijvigheid vormt midden in de Randstad. De boerderij heeft het tot zijn missie gemaakt om de bewoners van de regio bewust én onbewust de kracht van de natuur laten ervaren. Dat doen ze door (steeds meer) activiteiten te ontplooien waarbij mensen de polder kunnen beleven en door alle natuurlijke, biologische producten die de Hoeve voortbrengt.

Om zo verantwoord mogelijk met de natuur omgaan wordt er op Hoeve Biesland biodynamisch gewerkt volgens het principe 'Boeren voor Natuur,' oftewel boeren zoals 100 jaar geleden, met de toevoeging van enkele moderne middelen.

Op het erf van Hoeve Biesland vind je de Weilandwinkel, een omgebouwde SRV wagen, waar je naast biologische groenten en vlees van de boerderij, ook terecht kunt voor producten van boeren uit de regio en voor verse rauwe melk en het leuke is: je mag de melk zelf tappen. Onderweg naar de grote melktank zie je alle dieren en heel even waan je je een boer op een boerderij.

Kijk voor meer informatie op de website van Hoeve Biesland.