Jordy's Bakery

Boeren en makers

Jordy's Bakery

Nieuwe Binnenweg 97A, Rotterdam

Bakker Jordy Klootwijk (1984) is van jongs af aan opgegroeid met brood bakken. Zijn opa stond aan de voet van de bakkerijen Klootwijk en Jordy zelf heeft een bakkersopleiding in Amerika gevolgd aan het beroemde French Culinary Institute.

Hoewel zijn familie al in het brood zat, besloot Jordy zijn eigen weg te gaan. In zijn eigen bedrijf moest het brood op ambachtelijke wijze gemaakt worden. Hierdoor kan er in zijn bakkerij gewerkt worden met deeg dat een hoog vochtpercentage heeft, dat kan alleen door handmatig te werken. Ook zitten er in zijn brood geen toevoegingen. Door op deze manier te werken heeft het brood een betere smaak en een knapperigere korst dan een brood dat fabrieksmatig gemaakt is.

Het grootste deel van het brood wordt gemaakt op basis van desem, bij sommige broden is gebruikt gemaakt van gist om het brood te laten rijzen. Ooit kreeg Jordy een desemcultuur van zijn docent, tot en met de dag van vandaag is dit moederdeeg de bron van alle desembroden die Jordy’s Bakery produceert en verkoopt. Jordy verkoop zijn brood aan Rechtstreex en horecaklanten, maar heeft ook twee eigen bakkerswinkels in Rotterdam.

Hier vind je de website van Jordy's Bakery